Füstölt húsos miyeokguk friss hagymával tálalva

Füstölt húsos miyeokguk

A miyeokguk egy hagyományos koreai leves, amelyet gyakran fogyasztanak születésnapokon és más ünnepi alkalmakon. Az étel alapja a tengeri moszat (miyeok), amely gazdag ásványi anyagokban, és amelyet különféle húsokkal, például füstölt sertéshússal vagy marhahússal készítenek. A füstölt húsos változat különleges ízélményt nyújt, hiszen a hús és a tengeri moszat ízei tökéletesen kiegészítik egymást. Technikai tipp: A miyeokot ne főzd túl, hogy megőrizze friss, enyhén ropogós textúráját, és ne veszítse el ízét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
30 g Szárított tengeri moszat (miyeok)
200 g Füstölt hús (pl. füstölt sertéshús)
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 l Víz
2 ek. Szezámolaj
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 tk.
2 szál Friss tavaszi hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A szárított tengeri moszatot (miyeok) áztasd be vízbe 20-30 percre, amíg megpuhul.

    A miyeokguk tradicionális alapja a tengeri moszat, amely tele van ásványi anyagokkal, és segít az ízek kiegyensúlyozásában.

    2

    A füstölt húst vágd kis darabokra, és tedd félre.

    A füstölt hús gazdag ízt ad a levesnek, így a hús típusát bátran variálhatod. Füstölt sertéshús, marhahús vagy bárány is jól működik.

    3

    A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel, majd egy nagy lábasban melegítsd fel a szezámolajat, és pirítsd benne a fokhagymát pár másodpercig.

    A fokhagyma gyors pirítása segít kiemelni az ízeket, de ne hagyd, hogy megégjen, mert akkor keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a füstölt húst a fokhagymához, és pirítsd 3-4 percig, amíg kissé meg nem sül.

    A hús pirítása segít abban, hogy az ízek jobban összekapcsolódjanak, és a leves gazdagabb legyen.

    5

    Öntsd hozzá a vizet, és forrald fel a levest. Miután felforrt, add hozzá a beáztatott miyeokot és a szójaszószt.

    A szójaszósz segít a leves sós ízének kialakításában, és mélyíti a tenger gyümölcseire emlékeztető ízt.

    6

    Főzd a levest alacsony lángon 30-40 percig, amíg az ízek összeérnek és a hús megpuhul.

    A hosszabb főzés segít abban, hogy a füstölt hús és a miyeok ízei teljesen átjárják a levest.

    7

    Tálalás előtt ízesítsd a levest sóval és borssal, majd szórd meg friss, aprított tavaszi hagymával.

    A friss hagyma frissességet és egy kis roppanós textúrát ad a levesnek, miközben kiemeli a füstölt hús gazdag ízét.

    8

    Tálald a levest forrón, és élvezd a füstölt hús és tengeri moszat különleges kombinációját!