Füstölt panna cotta tálalva

Füstölt panna cotta

A füstölt panna cotta az olasz desszert egy igazán különleges változata, amely egyedi füstös ízvilágával nyűgözi le a kísérletező kedvű gasztronómia szerelmeseit. A füstölt só finom, de meghatározó jelenléte különleges kontrasztot alkot a tejszínes alap selymességével, míg a friss gyümölcsök és a menta üdeséget és színt kölcsönöznek a desszertnek. Ez a panna cotta kiváló választás, ha valami igazán különlegeset szeretnél kínálni vendégeidnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
80 g Cukor
1 db Vaníliarúd
5 db Zselatinlapok
1 csipet Füstölt só
100 g Friss gyümölcs (pl. szeder, áfonya)
2 levél Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    A zselatinlapokat legalább 5-10 percig áztasd, hogy teljesen megpuhuljanak.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.

    A vaníliarudat a főzés végén vedd ki, és mosd el, szárítsd meg, majd tedd cukorba, hogy vaníliás cukrot készíts.

    3

    Adj hozzá egy csipet füstölt sót, és alaposan keverd el a tejszínes keverékben.

    A füstölt sóval óvatosan bánj, mert nagyon intenzív íze van. Kezdd egy kis mennyiséggel, és kóstold meg, mielőtt többet adnál hozzá.

    4

    Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.

    A zselatinlapokat alaposan nyomkodd ki, hogy ne maradjon bennük felesleges víz, mert az befolyásolja a panna cotta állagát.

    5

    Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.

    A poharakat érdemes folpackkal lefedni, hogy ne vegyék át a hűtő szagait.

    6

    Tálalás előtt díszítsd a panna cottát friss gyümölcsökkel, például szederrel vagy áfonyával, és egy levél mentával, hogy a desszert harmonikus megjelenést kapjon.

    A gyümölcsök és a menta frissítik a füstölt ízt, így egyensúlyt teremtenek a desszertben.