Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
A zselatinlapokat legalább 5-10 percig áztasd, hogy teljesen megpuhuljanak.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.
A vaníliarudat a főzés végén vedd ki, és mosd el, szárítsd meg, majd tedd cukorba, hogy vaníliás cukrot készíts.
Adj hozzá egy csipet füstölt sót, és alaposan keverd el a tejszínes keverékben.
A füstölt sóval óvatosan bánj, mert nagyon intenzív íze van. Kezdd egy kis mennyiséggel, és kóstold meg, mielőtt többet adnál hozzá.
Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.
A zselatinlapokat alaposan nyomkodd ki, hogy ne maradjon bennük felesleges víz, mert az befolyásolja a panna cotta állagát.
Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.
A poharakat érdemes folpackkal lefedni, hogy ne vegyék át a hűtő szagait.
Tálalás előtt díszítsd a panna cottát friss gyümölcsökkel, például szederrel vagy áfonyával, és egy levél mentával, hogy a desszert harmonikus megjelenést kapjon.
A gyümölcsök és a menta frissítik a füstölt ízt, így egyensúlyt teremtenek a desszertben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.