Füstölt paprikás barbecue chili szósz tálalva

Füstölt paprikás barbecue chili szósz

A barbecue szószok az amerikai konyha egyik legismertebb fogásai közé tartoznak, de a füstölt paprika és chili hozzáadásával egy különleges, füstös és pikáns ízvilágot kapnak. Ez a szósz ötvözi a klasszikus BBQ édes-savanyú ízét a fűszeres chili és a füstölt paprika mélységével. Ahogy a paprika és a chili főzés közben kiengedi aromáit, a konyhát betölti a füstös és pikáns illatok kavalkádja. Ez a szósz tökéletes választás grillezett húsok, hamburgerek, vagy akár sült zöldségek mellé, hogy feldobd az ételek ízvilágát egy kis fűszeres csavarral.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Paradicsompüré
1 ek. Füstölt paprika
2 db Piros chili paprika
2 ek. Barnacukor
2 ek. Almaecet
1 ek. Szójaszósz
3 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
50 ml Víz
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Előkészítés: Aprítsd finomra a fokhagymát és a gyömbért, szeleteld fel a chili paprikákat.

    A chili paprikák magjait és ereit eltávolítva csökkentheted a szósz erősségét.

    2

    Pirítás: Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olajat közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát, gyömbért és chili paprikát, majd pirítsd 2-3 percig, amíg illatos lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad a szósznak.

    3

    Fűszerek hozzáadása: Add hozzá a füstölt paprikát és keverd el alaposan a pirított hozzávalókkal.

    Használj jó minőségű füstölt paprikát a legjobb íz eléréséhez.

    4

    Folyadékok hozzáadása: Öntsd hozzá a paradicsompürét, almaecetet, szójaszószt és vizet. Keverd össze, majd add hozzá a barnacukrot, sót és borsot.

    A szójaszósz umami ízt ad a szósznak, de ha nem szereted, el is hagyhatod.

    5

    Főzés: Főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg a szósz besűrűsödik és az ízek összeérnek.

    Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le.

    6

    Pürésítés: Használj botmixert a szósz simára keveréséhez, ha sima állagot szeretnél.

    A pürésítés opcionális, ha szereted a darabosabb állagot, el is hagyhatod.

    7

    Tálalás: A szószt melegen vagy hidegen tálald grillezett húsokhoz, hamburgerekhez vagy sült zöldségekhez.

    A szósz légmentesen záródó edényben tárolva a hűtőben akár egy hétig is eláll.