Előkészítés: Aprítsd finomra a fokhagymát és a gyömbért, szeleteld fel a chili paprikákat.
A chili paprikák magjait és ereit eltávolítva csökkentheted a szósz erősségét.
Pirítás: Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olajat közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát, gyömbért és chili paprikát, majd pirítsd 2-3 percig, amíg illatos lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad a szósznak.
Fűszerek hozzáadása: Add hozzá a füstölt paprikát és keverd el alaposan a pirított hozzávalókkal.
Használj jó minőségű füstölt paprikát a legjobb íz eléréséhez.
Folyadékok hozzáadása: Öntsd hozzá a paradicsompürét, almaecetet, szójaszószt és vizet. Keverd össze, majd add hozzá a barnacukrot, sót és borsot.
A szójaszósz umami ízt ad a szósznak, de ha nem szereted, el is hagyhatod.
Főzés: Főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg a szósz besűrűsödik és az ízek összeérnek.
Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le.
Pürésítés: Használj botmixert a szósz simára keveréséhez, ha sima állagot szeretnél.
A pürésítés opcionális, ha szereted a darabosabb állagot, el is hagyhatod.
Tálalás: A szószt melegen vagy hidegen tálald grillezett húsokhoz, hamburgerekhez vagy sült zöldségekhez.
A szósz légmentesen záródó edényben tárolva a hűtőben akár egy hétig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.