A füstölt sonkát vágd kisebb szeletekre vagy kockákra. A hagymát és fokhagymát aprítsd fel.
A sonka mérete ízlés kérdése, de a kisebb kockák egyenletesebben pirulnak.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg rajta a hagymát, amíg üveges lesz. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1-2 percig.
Ügyelj, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad az ételnek.
Tedd a sonkát a serpenyőbe, és pirítsd 5-6 percig, hogy kiengedje az ízeit.
Ha a sonka nagyon zsíros, önts le egy kis zsírt a serpenyőből pirítás közben.
Közben forrald fel a vizet, és enyhén sózd meg. Mosd át a rizst hideg vízben, majd add hozzá a forró vízhez.
A rizs átmosása eltávolítja a felesleges keményítőt, így a rizs pergősebb lesz.
Fedő alatt lassú tűzön főzd a rizst 12-15 percig, amíg a víz teljesen felszívódik. Hagyd a fedő alatt további 5 percig pihenni.
Fontos, hogy a fedőt ne emeld fel főzés közben, mert a gőz távozik, és a rizs nem fog megfelelően megfőni.
Tálald a párolt rizst a pirított füstölt sonkával, és szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel. Kínálhatsz mellé salátát vagy savanyúságot.
A petrezselymet közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy friss és zöld maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.