FƱszeres csicseriborsó curry tålalva rizzsel és korianderrel

FƱszeres csicseriborsó curry

A curry az indiai konyha egyik legismertebb fogĂĄsa, amelyet kĂŒlönbözƑ zöldsĂ©gekkel Ă©s hĂŒvelyesekkel is elkĂ©szĂ­tenek. A csicseriborsĂł curry egy klasszikus vegĂĄn vĂĄltozat, amely gazdag fehĂ©rjĂ©ben, fƱszeres Ă­zvilĂĄggal Ă©s krĂ©mes textĂșrĂĄval rendelkezik. A kĂłkusztej tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a fƱszerek intenzitĂĄsĂĄt, mĂ­g a paradicsomszĂłsz enyhe savassĂĄgot ad az Ă©telnek. Ez a curry gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s rizzsel vagy naan kenyĂ©rrel tĂĄlalva igazi indiai Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjt. Egy hideg estĂ©n kĂŒlönösen jĂłl esik egy tĂĄnyĂ©r meleg, fƱszeres csicseriborsĂł curry, amely nemcsak laktatĂł, hanem rendkĂ­vĂŒl tĂĄplĂĄlĂł is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 250 g Csicseriborsó
⭕ 200 ml Kókusztej
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 200 ml Paradicsomszósz
⭕ 1 tk. GyömbĂ©r
⭕ 1 ek. Currypor
⭕ 1 tk. KömĂ©nymag
⭕ 1 tk. Koriander
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymåt és a fokhagymåt aprítsd fel, a gyömbért reszeld le finomra.

    A hagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, hogy egyenletesen sĂŒljön ĂĄt Ă©s ne maradjon nyers.

    2

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd pirĂ­tsd a kömĂ©nymagot nĂ©hĂĄny mĂĄsodpercig, hogy kiengedje az aromĂĄjĂĄt.

    Vigyåzz, hogy a köménymag ne égjen meg, mert keserƱ lesz.

    3

    Add hozzĂĄ a vöröshagymĂĄt Ă©s pirĂ­tsd 2-3 percig, amĂ­g ĂŒveges lesz, majd keverd hozzĂĄ a fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt.

    A hagymåt alacsonyabb långon pirítsd, hogy ne égjen meg.

    4

    Szórd rå a curryt, a koriandert, a sót és a borsot, majd pirítsd tovåbbi 1 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.

    Ha nincs otthon curry por, hasznålhatsz kurkumåt, római köményt és koriandert is.

    5

    Öntsd hozzĂĄ a paradicsomszĂłszt, majd keverd jĂłl össze, Ă©s fƑzd közepes lĂĄngon 5 percig.

    Ha nincs paradicsomszĂłsz, hasznĂĄlhatsz konzerv paradicsomot is, amit elƑtte pĂ©pesĂ­ts le.

    6

    Add hozzĂĄ a csicseriborsĂłt Ă©s öntsd fel a kĂłkusztejjel, majd fƑzd tovĂĄbbi 10-15 percig, amĂ­g a szĂłsz kissĂ© besƱrƱsödik.

    Ha sƱrƱbb curryt szeretnĂ©l, keverj el egy evƑkanĂĄl kukoricakemĂ©nyĂ­tƑt kevĂ©s vĂ­zzel, Ă©s add hozzĂĄ a curryhez.

    7

    Ha elkĂ©szĂŒlt, szĂłrd meg friss korianderrel, Ă©s tĂĄlald fƑtt rizzsel vagy naan kenyĂ©rrel.

    A curryt tĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd kicsit ĂĄllni, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.