Fűszeres édesburgonya wok tálalva

Fűszeres édesburgonya wok

A fűszeres édesburgonya wok egy nemcsak finom, hanem egészséges választás is, amely gyorsan elkészíthető és tökéletesen illeszkedik a vegán étrendbe. Az édesburgonya gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, miközben a fűszerek kiemelik természetes édes ízét. Ez az étel egy népszerű választás lehet a hétköznapi étkezésekhez, különösen, ha szeretnél valami egyszerűt és tápláló ételt készíteni gyorsan. A wokban történő sütés segít megőrizni az alapanyagok tápanyagait és intenzív ízeket biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Édesburgonya
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Pirospaprika
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
1 csipet Cayenne bors
1 ek. Friss citromlé
1 csipet
1 csipet Bors
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg az édesburgonyát, majd vágd kisebb kockákra vagy szeletekre. Ha gyorsabban szeretnél haladni, a kisebb kockák gyorsabban átsülnek.

    Az édesburgonya hámozásához használhatsz zöldséghámozót vagy kést is. Ügyelj arra, hogy egyenletes méretűre vágd a darabokat, így egyszerre fognak elkészülni.

    2

    Melegíts fel egy wokot közepes hőmérsékleten, majd add hozzá az olívaolajat. Várd meg, hogy az olaj elkezdjen felforrósodni, de ne hevüljön túl, mert akkor megéghet.

    Ha nincs wokod, használhatsz egy nagyobb serpenyőt is.

    3

    Pici darabokra vágd fel a fokhagymát, majd tedd bele a wokba. Pirítsd a fokhagymát 1-2 percig, amíg érezhetően illatos lesz, de ne hagyd, hogy megégjen, mert keserűvé válik.

    A fokhagymát folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen meg.

    4

    Add hozzá az édesburgonyát a wokhoz, és kezdd el kevergetni. Süsd közepes hőfokon, amíg a burgonya szépen megpuhul és enyhén karamellizálódik, körülbelül 8-10 percig.

    Ha a burgonya túl gyorsan pirul, vedd lejjebb a hőfokot.

    5

    Közben add hozzá a pirospaprikát, köményt, koriandert, cayenne borsot, sót és borsot. Jól keverd el, hogy a fűszerek egyenletesen bevonják a burgonyát.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    6

    Amikor a burgonya megpuhult, öntsd rá a friss citromlevet, hogy egy frissítő, enyhén savanykás ízt adjon az ételnek.

    Lime-ot is használhatsz citrom helyett.

    7

    Végül szórj friss koriandert a tetejére, és keverd jól át. A koriander frissességet ad a dish-nek.

    Petrezselyem is használható koriander helyett, ha nem szereted a koriandert.

    8

    Tálald melegen, akár köretként, akár főételként. Remekül illik hozzá egy adag rizs vagy egy könnyű saláta.

    A wokban sült édesburgonyát megszórhatod pirított szezámmaggal vagy aprított zöldfűszerekkel tálalás előtt, hogy még ízletesebb legyen.