A gombát tisztítsd meg és szeleteld fel. A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg és aprítsd finomra. A petrezselymet és kakukkfüvet frissen aprítsd fel.
A gombát ne mosd meg, mert megszívja magát vízzel. Ehelyett töröld át egy nedves papírtörlővel.
Egy nagyobb lábasban olvaszd meg a vajat, és dinszteld meg a vöröshagymát 3-4 percig. Add hozzá a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd pirítsd még 1 percig.
A vaj helyett használhatsz olívaolajat is, ha egészségesebb változatot szeretnél.
Add hozzá a gombát, sózd, borsozd, és pirítsd nagy lángon 5-6 percig, míg levet ereszt és enyhén megpirul.
A gombát nagy lángon pirítsd, hogy gyorsan elpárologjon a leve és ne főjön meg. A pirítás során kap egy finom, karamellizált ízt.
Öntsd fel a zöldségalaplével, majd forrald fel. Főzd 15 percig, amíg a gomba teljesen megpuhul.
Ha nincs zöldségalapleved, használhatsz vizet és egy gombaleveskockát is.
Vedd le a tűzről, és botmixerrel pürésítsd simára. Add hozzá a tejszínt, majd melegítsd vissza, de ne forrald fel. Ízesítsd szükség szerint.
A tejszín helyett használhatsz növényi tejszínt is, ha vegán változatot szeretnél.
Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel és csorgass rá egy kevés tejszínt. Tipp: kínáld pirított rozskenyérrel vagy fokhagymás pirítóssal.
A leves ízét fokozhatod egy kevés citromlével tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.