A gyömbért és fokhagymát hámozd meg, majd reszeld finomra.
A gyömbért könnyebben meg tudod hámozni, ha egy kanállal kaparod le a héját.
Egy közepes serpenyőben melegítsd fel a ketchupot közepes lángon. Add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, és főzd 2-3 percig.
Alacsony lángon főzd, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
Öntsd hozzá a tequilát, majd keverd bele a barnacukrot, almaecetet, Worcestershire szószt és a csípős paprika szószt.
A tequila hozzáadásakor óvatosan keverd, mert gőzölöghet.
Szórd bele a füstölt paprikát, sót és borsot, majd főzd lassú tűzön 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
Keverd gyakran, hogy a szósz ne égjen le az edény aljára.
Ha simább állagot szeretnél, turmixold át botmixerrel. Hűtsd le, majd tálald grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez.
A turmixolás előtt hagyd kicsit hűlni a szószt, hogy elkerüld a forró fröccsenést.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.