FƱszeres gyömbéres tequilås barbecue szósz tålalva

FƱszeres gyömbéres tequilås barbecue szósz

A fƱszeres gyömbĂ©res tequilĂĄs barbecue szĂłsz a mexikĂłi konyha Ă©s a klasszikus BBQ Ă­zvilĂĄgĂĄnak talĂĄlkozĂĄsa. A gyömbĂ©r frissessĂ©ge Ă©s a tequila karakteres aromĂĄja kĂŒlönleges Ă­zt ad ennek a szĂłsznak, amely tökĂ©letesen illik grillezett hĂșsokhoz Ă©s zöldsĂ©gekhez. Ahogy a gyömbĂ©r Ă©s fokhagyma pirul a serpenyƑben, a tequila Ă©s a fĂŒstölt paprika illata betölti a konyhĂĄt. A barnacukor enyhe Ă©dessĂ©get ad, mĂ­g az almaecet Ă©s a Worcestershire szĂłsz mĂ©lyebb Ă­zvilĂĄgot kölcsönöz a mĂĄrtĂĄsnak. A tökĂ©letes barbecue szĂłsz titka az alapanyagok frissessĂ©gĂ©ben Ă©s az Ă­zek egyensĂșlyĂĄban rejlik. Ha intenzĂ­vebb csĂ­pƑssĂ©gre vĂĄgysz, adj hozzĂĄ több csĂ­pƑs paprikĂĄt, vagy ha lĂĄgyabb Ă­zeket szeretnĂ©l, csökkentsd az ecet mennyisĂ©gĂ©t. A mĂĄrtĂĄs akĂĄr egy hĂ©tig is eltarthatĂł a hƱtƑben, Ă­gy bĂĄrmikor elƑveheted egy gyors, Ă­zletes grill vacsorĂĄhoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 ml Ketchup
⭕ 50 ml Tequila
⭕ 20 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Barnacukor
⭕ 2 ek. Almaecet
⭕ 1 ek. Worcestershire szósz
⭕ 1 tk. CsípƑs paprika szósz
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A gyömbért és fokhagymåt håmozd meg, majd reszeld finomra.

    A gyömbért könnyebben meg tudod håmozni, ha egy kanållal kaparod le a héjåt.

    2

    Egy közepes serpenyƑben melegĂ­tsd fel a ketchupot közepes lĂĄngon. Add hozzĂĄ a reszelt gyömbĂ©rt Ă©s fokhagymĂĄt, Ă©s fƑzd 2-3 percig.

    Alacsony lĂĄngon fƑzd, hogy a fokhagyma ne Ă©gjen meg.

    3

    Öntsd hozzĂĄ a tequilĂĄt, majd keverd bele a barnacukrot, almaecetet, Worcestershire szĂłszt Ă©s a csĂ­pƑs paprika szĂłszt.

    A tequila hozzĂĄadĂĄsakor Ăłvatosan keverd, mert gƑzölöghet.

    4

    SzĂłrd bele a fĂŒstölt paprikĂĄt, sĂłt Ă©s borsot, majd fƑzd lassĂș tƱzön 10-15 percig, amĂ­g a szĂłsz besƱrƱsödik.

    Keverd gyakran, hogy a szósz ne égjen le az edény aljåra.

    5

    Ha simĂĄbb ĂĄllagot szeretnĂ©l, turmixold ĂĄt botmixerrel. HƱtsd le, majd tĂĄlald grillezett hĂșsokhoz vagy zöldsĂ©gekhez.

    A turmixolĂĄs elƑtt hagyd kicsit hƱlni a szĂłszt, hogy elkerĂŒld a forrĂł fröccsenĂ©st.