FƱszeres koriander savanyítva tålalva

FƱszeres koriander savanyítva

A fƱszeres savanyĂ­tott koriander egy izgalmas Ă©s frissĂ­tƑ kiegĂ©szĂ­tƑ, amelyet az ĂĄzsiai Ă©s latin-amerikai konyha inspirĂĄlt. A koriandert rĂ©gĂłta hasznĂĄljĂĄk fƱszerezĂ©sre, de ecetes savanyĂ­tĂĄsban is kivĂĄlĂł, mivel Ă©lĂ©nk Ă©s fƱszeres Ă­ze remekĂŒl harmonizĂĄl a savanykĂĄs Ă©s Ă©des összetevƑkkel. Ebben a receptben a chili, fokhagyma Ă©s mustĂĄrmag ad egy kis extra intenzitĂĄst az Ă­zekhez. Ez a savanyĂșsĂĄg kivĂĄlĂłan illik grillezett hĂșsokhoz, sĂŒlt zöldsĂ©gekhez Ă©s frissĂ­tƑ italokhoz is. A legjobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben mindig friss koriandert hasznĂĄlj, Ă©s hagyd pihenni legalĂĄbb egy napot a hƱtƑben, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek Ă©s mĂ©g gazdagabbĂĄ vĂĄljanak.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 50 g Friss korianderlevĂ©l
⭕ 100 ml FehĂ©rborecet
⭕ 100 ml Víz
⭕ 40 g MĂ©z
⭕ 5 g Só
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 5 db EgĂ©sz fekete bors
⭕ 5 g Mustármag
⭕ 2 g Chilipehely

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Alaposan mosd meg a friss korianderleveleket hideg vĂ­z alatt, majd csepegtesd le, hogy ne maradjon rajtuk vĂ­z.

    A koriander leveleknek teljesen szĂĄraznak kell lenniĂŒk, kĂŒlönben a savanyĂ­tĂł lĂ© felhĂ­gul Ă©s nem lesz olyan intenzĂ­v az Ă­ze.

    2

    Egy kisebb edényben keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a mézet és a sót. Melegítsd közepes långon, amíg a méz és a só teljesen feloldódik.

    Ne forrald a levet, csak melegítsd fel annyira, hogy a méz és a só feloldódjon.

    3

    A fokhagymåt håmozd meg és vågd félbe. Az egész fekete borsot és a mustårmagot enyhén törj meg egy kés lapjåval, hogy jobban kiadja az ízét.

    A fƱszerek összetörĂ©se segĂ­t abban, hogy az Ă­zĂŒk jobban kioldĂłdjon a lĂ©ben.

    4

    Egy tiszta, zĂĄrhatĂł ĂŒvegbe helyezd a korianderleveleket, majd add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, a mustĂĄrmagot, az összetört borsot Ă©s a chili pelyhet.

    Az ĂŒvegnek teljesen tisztĂĄnak kell lennie, hogy elkerĂŒld a penĂ©szedĂ©st.

    5

    Öntsd rĂĄ a forrĂł ecetes levet a korianderre, majd egy kanĂĄllal finoman nyomkodd meg, hogy teljesen ellepje a folyadĂ©k.

    A forrĂł lĂ© segĂ­t a korianderleveleknek összeesni Ă©s a fƱszerek Ă­zĂ©nek kioldĂłdni. Ügyelj, hogy az ĂŒveg ne repedjen meg a hƑtƑl.

    6

    Hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten hƱlni az ĂŒveget körĂŒlbelĂŒl 30 percig, majd zĂĄrd le Ă©s tedd a hƱtƑbe legalĂĄbb 24 ĂłrĂĄra az Ă­zek összeĂ©rĂ©sĂ©hez.

    A hƱtƑben törtĂ©nƑ Ă©rlelĂ©s sorĂĄn az Ă­zek jobban összeĂ©rnek Ă©s a koriander is jobban ĂĄtveszi a savanyĂș Ă­zt.

    7

    A fƱszeres savanyĂ­tott koriandert hasznĂĄlhatod hĂșsĂ©telek, salĂĄtĂĄk vagy frissĂ­tƑ italok Ă­zesĂ­tĂ©sĂ©re. HƱtƑben tĂĄrolva 2-3 hĂ©tig elĂĄll.

    Ha hosszabb ideig szeretnĂ©d tĂĄrolni, a lezĂĄrt ĂŒveget forrald ki.