FƱszeres mĂ©zes barbecue szĂłsz ĂŒvegben, grillezett hĂșsok mellĂ© tĂĄlalva

FƱszeres mézes barbecue szósz

A barbecue szĂłsz az amerikai grillkultĂșra egyik legfontosabb eleme, amely Ă©des, fĂŒstös Ă©s enyhĂ©n csĂ­pƑs Ă­zvilĂĄgot ad a hĂșsĂ©teleknek. Ez a hĂĄzi vĂĄltozat mĂ©zzel Ă©s fƱszeres fĂŒstölt paprikĂĄval kĂ©szĂŒl, amely tökĂ©letes egyensĂșlyt teremt az Ă©des Ă©s sĂłs Ă­zek között. A barbecue szĂłsz kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ a dĂ©l-amerikai konyhĂĄban, Ă©s szinte minden grillparti elengedhetetlen rĂ©sze. HasznĂĄlhatod hĂșsokhoz, hamburgerekhez vagy akĂĄr sĂŒlt zöldsĂ©gekhez is, hogy egy kis extra Ă­zt adj az Ă©teleidnek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 200 g ParadicsompĂŒrĂ©
⭕ 3 ek. MĂ©z
⭕ 2 ek. Barnacukor
⭕ 2 ek. Worcestershire szósz
⭕ 1 ek. Balzsamecet
⭕ 1 tk. Mustár
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 1 csipet Chilipehely (opcionális)
⭕ 1 tk. Fokhagymapor
⭕ 1 tk. Hagyma por
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Fekete bors
⭕ 100 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lĂĄbasban keverd össze a paradicsompĂŒrĂ©t, a mĂ©zet, a barnacukrot Ă©s a Worcestershire szĂłszt.

    A hozzåvalókat alaposan keverd össze, hogy a cukor és a méz is feloldódjon.

    2

    Add hozzĂĄ a balzsamecetet, a mustĂĄrt, a fĂŒstölt paprikĂĄt, a chili pelyhet (ha szeretnĂ©d csĂ­pƑsebben), a fokhagymaport, a hagymaport, a sĂłt Ă©s a fekete borsot.

    A fƱszerek mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod. A fĂŒstölt paprika adja a barbecue szĂłsz jellegzetes Ă­zĂ©t.

    3

    Önts hozzĂĄ 100 ml vizet, Ă©s keverd el alaposan.

    A vĂ­z segĂ­t a szĂłsz ĂĄllagĂĄnak beĂĄllĂ­tĂĄsĂĄban.

    4

    Közepes lĂĄngon kezdd el melegĂ­teni a szĂłszt, Ă©s fƑzd lassan 10-15 percig, gyakran kevergetve, amĂ­g besƱrƱsödik.

    Fontos a gyakori kevergetĂ©s, hogy a szĂłsz ne Ă©gjen le az edĂ©ny aljĂĄra. A fƑzĂ©si idƑ a kĂ­vĂĄnt sƱrƱsĂ©gtƑl fĂŒggƑen vĂĄltozhat.

    5

    KĂłstold meg, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, igazĂ­tsd az Ă­zesĂ­tĂ©st több mĂ©zzel vagy fƱszerrel.

    A kóstolås elengedhetetlen! Adj hozzå több mézet, ha édesebben szereted, vagy több fƱszert, ha intenzívebb ízt szeretnél.

    6

    Hagyd kihƱlni, majd töltsd ĂŒvegbe vagy lĂ©gmentesen zĂĄrhatĂł tĂĄrolĂłba. HƱtƑben akĂĄr egy hĂ©tig is eltarthatĂł.

    A szĂłszt teljesen hƱtsd ki, mielƑtt ĂŒvegbe töltenĂ©d, hogy elkerĂŒld a pĂĄralecsapĂłdĂĄst Ă©s a penĂ©szedĂ©st. SterilizĂĄlt ĂŒvegekben tovĂĄbb eltarthatĂł.

    7

    TĂĄlalhatod grillezett hĂșsokhoz, hamburgerekhez vagy akĂĄr sĂŒlt zöldsĂ©gekhez.

    A barbecue szĂłsz remekĂŒl illik mindenfĂ©le grillezett Ă©telhez, de akĂĄr mĂĄrtogatĂłskĂ©nt is hasznĂĄlhatod.