A friss narancsokat alaposan mosd meg, majd vágd fel vékony szeletekre.
A narancsokat felhasználás előtt alaposan súrold le, hogy eltávolítsd a viaszbevonatot.
Egy nagy üvegkancsóba helyezd a narancsszeleteket, majd add hozzá a fahéjrudakat és a szegfűszeget.
Ha nincs üvegkancsód, használhatsz nagyobb befőttesüveget is.
Öntsd hozzá a frissen facsart vagy bolti narancslevet, majd keverd hozzá a mézet, hogy szépen feloldódjon.
A frissen facsart narancslé sokkal ízletesebb, mint a bolti, de ha nincs időd, nyugodtan használhatsz bolti narancslevet is.
Adj hozzá jégkockákat, majd öntsd bele a narancslikőrt és a szénsavas ásványvizet közvetlenül a tálalás előtt, hogy az ital friss és pezsgő maradjon.
A narancslikőr helyett használhatsz más citrusos likőrt is, például Cointreau-t vagy Grand Marnier-t. A szénsavas ásványvíz helyett használhatsz gyömbérsört is.
Óvatosan keverd meg egy hosszú kanállal, majd poharakba öntve kínáld. Opcionálisan egy kis extra fahéjjal vagy narancshéjjal díszítheted.
A narancshéjat spirálban vágd le egy zöldséghámozóval, hogy mutatósabb legyen a díszítés.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.