FƱszeres narancsbólé pohårban

FƱszeres narancsbólé

A fƱszeres narancsbĂłlĂ© egy illatos Ă©s frissĂ­tƑ ital, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs tĂ©li estĂ©kre vagy ĂŒnnepi alkalmakra. Az Ă©lĂ©nk citrusos Ă­zvilĂĄgot a fahĂ©j Ă©s a szegfƱszeg fƱszeres aromĂĄja egĂ©szĂ­ti ki, mĂ­g a mĂ©z termĂ©szetes Ă©dessĂ©get ad hozzĂĄ. Az ital eredetileg ĂŒnnepi alkalmakra kĂ©szĂŒlt, kĂŒlönösen karĂĄcsonyi Ă©s szilveszteri összejövetelek kedvelt itala. A narancslikƑr Ă©s a szĂ©nsavas vĂ­z kĂŒlönleges pezsgĂ©st biztosĂ­t, Ă­gy egy igazĂĄn friss Ă©s ĂŒdĂ­tƑ koktĂ©l szĂŒletik. Ha alkoholmentes vĂĄltozatban szeretnĂ©d elkĂ©szĂ­teni, a narancslikƑr helyett hasznĂĄlhatsz több friss narancslevet vagy egy kevĂ©s vanĂ­liĂĄs szirupot.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Friss narancs
⭕ 500 ml NarancslĂ©
⭕ 2 db FahĂ©jrĂșd
⭕ 6 db SzegfƱszeg
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 500 ml SzĂ©nsavas ĂĄsvĂĄnyvĂ­z
⭕ 100 ml NarancslikƑr
⭕ 8 db JĂ©gkocka

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss narancsokat alaposan mosd meg, majd vågd fel vékony szeletekre.

    A narancsokat felhasznĂĄlĂĄs elƑtt alaposan sĂșrold le, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a viaszbevonatot.

    2

    Egy nagy ĂŒvegkancsĂłba helyezd a narancsszeleteket, majd add hozzĂĄ a fahĂ©jrudakat Ă©s a szegfƱszeget.

    Ha nincs ĂŒvegkancsĂłd, hasznĂĄlhatsz nagyobb befƑttesĂŒveget is.

    3

    Öntsd hozzĂĄ a frissen facsart vagy bolti narancslevet, majd keverd hozzĂĄ a mĂ©zet, hogy szĂ©pen feloldĂłdjon.

    A frissen facsart narancslĂ© sokkal Ă­zletesebb, mint a bolti, de ha nincs idƑd, nyugodtan hasznĂĄlhatsz bolti narancslevet is.

    4

    Adj hozzĂĄ jĂ©gkockĂĄkat, majd öntsd bele a narancslikƑrt Ă©s a szĂ©nsavas ĂĄsvĂĄnyvizet közvetlenĂŒl a tĂĄlalĂĄs elƑtt, hogy az ital friss Ă©s pezsgƑ maradjon.

    A narancslikƑr helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs citrusos likƑrt is, pĂ©ldĂĄul Cointreau-t vagy Grand Marnier-t. A szĂ©nsavas ĂĄsvĂĄnyvĂ­z helyett hasznĂĄlhatsz gyömbĂ©rsört is.

    5

    Óvatosan keverd meg egy hosszĂș kanĂĄllal, majd poharakba öntve kĂ­nĂĄld. OpcionĂĄlisan egy kis extra fahĂ©jjal vagy narancshĂ©jjal dĂ­szĂ­theted.

    A narancshéjat spirålban vågd le egy zöldséghåmozóval, hogy mutatósabb legyen a díszítés.