A friss spenótleveleket alaposan mosd meg hideg vízben, majd csepegtesd le és hagyd megszáradni.
A spenótot érdemes több vízben is átmosni, hogy biztosan eltávolítsd a homokot és a földet.
Egy sterilizált üvegbe helyezd el a spenótleveleket, a vékonyra szeletelt fokhagymagerezdeket, a babérlevelet és az apróra vágott szárított chili paprikát.
A spenótleveleket lazán helyezd az üvegbe, ne nyomkodd össze őket.
Egy lábosban forrald fel az ecetet, a vizet, a barnacukrot, a sót, a feketeborsot, a mustármagot, a köménymagot, a koriandermagot és a kaprot. Hagyd pár percig főni, majd vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékletre.
Kóstold meg a savanyító levet, és ízesítsd a saját ízlésed szerint. Ha túl savanyú, adj hozzá egy kevés cukrot.
Öntsd a kihűlt fűszeres savanyító levet a spenótra úgy, hogy teljesen ellepje.
Győződj meg róla, hogy a spenótlevelek teljesen ellepődnek, különben penészedni kezdhetnek.
Zárd le az üveget, és tedd hűtőszekrénybe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A savanyítási folyamat során az ízek intenzívebbé válnak, ezért ne aggódj, ha az első napokban még nem elég intenzív az íze.
Fogyasztás előtt hagyd állni legalább 48 órát a hűtőben, hogy az ízek teljesen kialakuljanak.
A savanyított spenót remekül illik salátákhoz, szendvicsekhez vagy köretként.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.