Fűszeres Sujebi koreai leves házi tésztával és friss korianderrel

Fűszeres Sujebi

A Sujebi egy tradicionális koreai étel, amelyet házi tésztával és gazdag, fűszeres alaplével készítenek. A tészta egyszerű, de ízletes, és a leves rendkívül tápláló. A friss koriander és a szójaszósz kiemelik a leves gazdag ízét. Az étel otthon melegít fel minket a hideg napokon, és egyaránt elbűvöli az ínycsiklandó tészta- és levesrajongókat. A fűszeres Sujebi nemcsak finom, hanem igazi koreai élményt is ad.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér liszt
1 db Tojás
1 tk.
150 ml Meleg víz
2 szál Zöldhagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szezámmagolaj
500 ml Alaplé (dashi)
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, a tojást, a sót és a meleg vizet keverd össze, hogy lágy, rugalmas tésztát kapj.

    Ha túl száraznak tűnik a tészta, adj hozzá egy kis vizet, hogy megfelelő állagot kapj.

    2

    A tésztát pihentesd 10-15 percig, majd nyújtsd ki egy vékony rétegre.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, hogy jól formálható maradjon.

    3

    A tésztából vágj kis négyzeteket vagy téglalapokat, majd forralj vizet egy lábasban.

    A tészta darabokat folyamatosan forró vízben főzd, hogy szépen megpuhuljanak.

    4

    A zöldhagymát és a fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben hevítsd fel a szezámmagolajat, és pirítsd meg a fokhagymát.

    A fokhagyma pirításakor figyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válik.

    5

    Öntsd hozzá az alaplevet és a szójaszószt, és forrald fel. Add hozzá a tésztát, és főzd 3-4 percig.

    Ha szeretnéd, adhatunk hozzá egy kis csípős paprikát is, hogy pikánsabb legyen.

    6

    Miután a tészta megfőtt, szórd meg friss korianderrel és tálald forrón.

    A friss koriander különleges aromát ad a levesnek, frissíti és gazdagítja az ízeket.