Készítsd elő az alapanyagokat: aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért, sárgarépát és pirospaprikát. A zöldhagymát vágd vékony karikákra.
Az alapanyagok előkészítése felgyorsítja a főzést, és biztosítja, hogy minden kéznél legyen.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevíts fel 10 ml szezámolajat közepes lángon. Add hozzá a felaprított vöröshagymát és pirítsd üvegesre 2-3 perc alatt.
A wok használata előnyösebb, mert egyenletesebben oszlatja el a hőt, és könnyebb benne keverni.
Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd kevergetve pirítsd további 1 percig, amíg illatos nem lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad az ételnek. Alacsonyabb lángon pirítsd, ha szükséges.
Tedd a serpenyőbe a sárgarépát és a pirospaprikát, majd pirítsd 3-4 percig, hogy kissé megpuhuljanak.
A keményebb zöldségeket (mint a sárgarépa) érdemes előbb hozzáadni, hogy legyen idejük megpuhulni.
Add hozzá a zöldborsót, és kevergetve süsd még 2 percig.
Ha fagyasztott zöldborsót használsz, ne olvaszd ki előtte, mert így megőrzi a frissességét és roppanósságát.
Toldd félre a zöldségeket a serpenyő egyik oldalára, majd a másik felébe üsd bele a tojásokat. Kevergetve süsd meg őket, míg rántottaszerű állagot nem kapnak.
A tojásokat érdemes külön megsütni, és csak a végén összekeverni a zöldségekkel, így elkerülheted, hogy a zöldségek átvegyék a tojás ízét.
Öntsd hozzá a főtt rizst és keverd össze az összes hozzávalóval. Önts rá 10 ml szezámolajat és a szójaszószt, majd folyamatos keverés mellett süsd 3-4 percig.
A legjobb, ha előző napi főtt rizst használsz, mert az kevésbé ragad össze, és könnyebb vele dolgozni. A rizst alaposan keverd össze a szójaszósszal, hogy egyenletesen színezze és ízesítse.
Ízesítsd sóval és fekete borssal, majd szórd meg a zöldhagymával. Tálalás előtt alaposan keverd át, és azonnal fogyaszd.
A sóval óvatosan bánj, mert a szójaszósz is sós. Kóstold meg az ételt, mielőtt sóznál. A zöldhagyma frissességet és roppanósságot ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.