Fűszeres tofu lime-mal és tahinivel

Fűszeres tofu lime-mal és tahinivel

A fűszeres tofu lime-mal és tahinivel egy egzotikus és egészséges fogás, amely tökéletesen ötvözi az ázsiai konyha ízeit. A lime frissessége és a tahini krémes textúrája remekül harmonizál a ropogós tofuval. A pirított szezámmag és a koriander nemcsak díszíti, hanem ízben is gazdagítja az ételt. Ez a recept ideális választás, ha valami különleges, mégis könnyen elkészíthető vegetáriánus fogást keresel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Tofu
30 ml Szójaszósz
1 db Friss lime
50 g Tahinipaszta
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Olívaolaj
10 g Friss koriander
1 tk. Chilipor
15 g Szezámmag
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd kockákra, és papírtörlővel itasd le róla a felesleges nedvességet.

    Minél jobban kinyomkodod a tofut, annál ropogósabbra tudod majd sütni.

    2

    Keverj össze egy pácot a szójaszószból, reszelt lime héjból, zúzott fokhagymából, chiliporból és egy kevés olívaolajból. A tofut forgasd meg ebben, és hagyd állni 20 percig.

    Ha van időd, a tofut akár egy órára is pácolhatod, hogy az ízek jobban átjárják.

    3

    Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a pácolt tofukockákat, amíg aranybarna lesz minden oldalukon.

    Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert a tofu nem fog szépen pirulni. Inkább több részletben süsd.

    4

    Készítsd el a tahinis öntetet: keverd össze a tahinipasztát, lime levét, egy csipet sót és borsot. Adj hozzá néhány csepp vizet, hogy krémes, folyékony állagú legyen.

    A tahini állaga sokszor sűrű, ezért a vizet apránként adagold, hogy elérd a kívánt állagot. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet.

    5

    Tálaláskor helyezd a tofut egy tányérra, locsold meg a tahinis öntettel, és szórd meg friss korianderrel és pirított szezámmaggal.

    A koriandert apróra vágd, hogy könnyen elkeveredjen a többi hozzávalóval. A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg.