A tofut vágd kockákra, és papírtörlővel itasd le róla a felesleges nedvességet.
Minél jobban kinyomkodod a tofut, annál ropogósabbra tudod majd sütni.
Keverj össze egy pácot a szójaszószból, reszelt lime héjból, zúzott fokhagymából, chiliporból és egy kevés olívaolajból. A tofut forgasd meg ebben, és hagyd állni 20 percig.
Ha van időd, a tofut akár egy órára is pácolhatod, hogy az ízek jobban átjárják.
Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a pácolt tofukockákat, amíg aranybarna lesz minden oldalukon.
Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert a tofu nem fog szépen pirulni. Inkább több részletben süsd.
Készítsd el a tahinis öntetet: keverd össze a tahinipasztát, lime levét, egy csipet sót és borsot. Adj hozzá néhány csepp vizet, hogy krémes, folyékony állagú legyen.
A tahini állaga sokszor sűrű, ezért a vizet apránként adagold, hogy elérd a kívánt állagot. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet.
Tálaláskor helyezd a tofut egy tányérra, locsold meg a tahinis öntettel, és szórd meg friss korianderrel és pirított szezámmaggal.
A koriandert apróra vágd, hogy könnyen elkeveredjen a többi hozzávalóval. A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.