Alaposan mosd meg az uborkákat, majd vágd őket vékony szeletekre.
Használj kígyóuborkát vagy kovászos uborkának való uborkát a legjobb eredmény érdekében. A szeletek vastagsága befolyásolja a savanyodási időt, a vékonyabb szeletek hamarabb elkészülnek.
Egy nagy lábosban keverd össze a vizet, ecetet, sót és barnacukrot, majd forrald fel, amíg az összetevők teljesen feloldódnak.
Kóstold meg a levet forralás után, és igazítsd a sót/cukrot az ízlésednek megfelelően. A barnacukor helyett használhatsz mézet is.
Hámozd meg és vágd félbe a fokhagymát. A babérlevelet, mustármagot, fekete borsot, chili pelyhet és kapormagot helyezd az üveg aljára.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha szereted a csípőset, tegyél több chili pelyhet.
Helyezd az üvegbe az uborka szeleteket, rétegezve a fűszerekkel és a fokhagymával.
Az uborka szeleteket szorosan pakold az üvegbe, de ne nyomd össze őket túlságosan. A rétegezés biztosítja, hogy minden szelet egyenletesen átvegye az ízeket.
Öntsd rá a forró fűszeres savanyító levet az üvegbe, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje az uborkákat.
Fontos, hogy a lé forró legyen, mert ez segít a tartósításban. Ha nem lepi el teljesen a lé az uborkákat, akkor a tetejére helyezz egy kis súlyt (pl. egy tiszta kavicsot vagy egy kis tányért), hogy az uborka a lé alatt maradjon.
Hagyd kihűlni az üveget szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 48 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőben tárolva az uborka tovább eláll. Ha hosszabb ideig szeretnéd tárolni, akkor sterilizáld az üveget és a fedőt előtte.
A fűszeres savanyított uborka szeletek kész! Fogyaszthatod önállóan, szendvicsekhez vagy salátákhoz kiegészítőként.
Ha az uborka túl savanyú lett, legközelebb kevesebb ecetet használj. Ha nem elég savanyú, akkor legközelebb több ecetet használj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.