Fűszeres savanyított uborka szeletek üvegben tálalva

Fűszeres uborka szeletek savanyítva

Az uborka savanyításának hagyománya évszázadokra nyúlik vissza, és a világ számos országában kedvelt eljárás az ízek és az eltarthatóság növelésére. A fűszeres savanyított uborka egy különleges csavar a klasszikus recepthez, ahol a chili és kapormag fűszeres, pikáns karaktert ad az uborkaszeleteknek. Ez a változat tökéletes választás azok számára, akik szeretik az intenzívebb ízeket, és egy ízletes kiegészítőt keresnek szendvicsekhez, grillezett húsokhoz vagy akár önálló snackként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
50 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Uborka
500 ml Víz
200 ml Ecet (10%-os)
15 g
50 g Barnacukor
2 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
1 ek. Mustármag
1 tk. Fekete bors
1 tk. Chilipehely
1 tk. Kapormag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Alaposan mosd meg az uborkákat, majd vágd őket vékony szeletekre.

    Használj kígyóuborkát vagy kovászos uborkának való uborkát a legjobb eredmény érdekében. A szeletek vastagsága befolyásolja a savanyodási időt, a vékonyabb szeletek hamarabb elkészülnek.

    2

    Egy nagy lábosban keverd össze a vizet, ecetet, sót és barnacukrot, majd forrald fel, amíg az összetevők teljesen feloldódnak.

    Kóstold meg a levet forralás után, és igazítsd a sót/cukrot az ízlésednek megfelelően. A barnacukor helyett használhatsz mézet is.

    3

    Hámozd meg és vágd félbe a fokhagymát. A babérlevelet, mustármagot, fekete borsot, chili pelyhet és kapormagot helyezd az üveg aljára.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha szereted a csípőset, tegyél több chili pelyhet.

    4

    Helyezd az üvegbe az uborka szeleteket, rétegezve a fűszerekkel és a fokhagymával.

    Az uborka szeleteket szorosan pakold az üvegbe, de ne nyomd össze őket túlságosan. A rétegezés biztosítja, hogy minden szelet egyenletesen átvegye az ízeket.

    5

    Öntsd rá a forró fűszeres savanyító levet az üvegbe, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje az uborkákat.

    Fontos, hogy a lé forró legyen, mert ez segít a tartósításban. Ha nem lepi el teljesen a lé az uborkákat, akkor a tetejére helyezz egy kis súlyt (pl. egy tiszta kavicsot vagy egy kis tányért), hogy az uborka a lé alatt maradjon.

    6

    Hagyd kihűlni az üveget szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 48 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtőben tárolva az uborka tovább eláll. Ha hosszabb ideig szeretnéd tárolni, akkor sterilizáld az üveget és a fedőt előtte.

    7

    A fűszeres savanyított uborka szeletek kész! Fogyaszthatod önállóan, szendvicsekhez vagy salátákhoz kiegészítőként.

    Ha az uborka túl savanyú lett, legközelebb kevesebb ecetet használj. Ha nem elég savanyú, akkor legközelebb több ecetet használj.