Készítsd elő a hozzávalókat: aprítsd fel a fokhagymát és mérd ki az alapanyagokat.
A pontos mérés fontos a megfelelő ízek eléréséhez.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd add hozzá az aprított fokhagymát, és párold, amíg illatos nem lesz.
Ügyelj, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad a szósznak.
Add hozzá a zöldborsot, és keverd át a fokhagymás vajban 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A zöldborsot enyhén törd össze, hogy jobban kiadja az ízét.
Öntsd fel a húsalaplével, és forrald fel. Csökkentsd a hőt, és főzd 5 percig, hogy a folyadék kissé besűrűsödjön.
A húsalaplé helyett használhatsz zöldség alaplevet is, de az íze más lesz.
Keverd bele a tejszínt és a szójaszószt, majd lassú tűzön főzd tovább, amíg a szósz selymes állagúvá válik.
A szójaszósz helyett használhatsz Worcestershire szószt is.
Ízesítsd sóval és őrölt fekete borssal. Főzd további 2 percig, majd melegen tálald steakhez vagy grillezett húsokhoz.
A sóval óvatosan bánj, mert a szójaszósz is sós.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.