Fűszeres zöldbors szósz tálalva

Fűszeres zöldbors szósz

A fűszeres zöldbors szósz egy klasszikus és gazdag ízvilágú kiegészítő, amely különösen jól illik steakhez és más grillezett húsokhoz. A zöldbors enyhén csípős, mégis friss íze tökéletesen harmonizál a tejszín krémes textúrájával. Ez a recept a francia konyha ihlette, ahol a mártások és szószok különösen nagy hangsúlyt kapnak. Tipp: Ha intenzívebb ízt szeretnél, használd friss zöldborsot és adj hozzá egy csipet dijoni mustárt az extra mélységért.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Zöldbors (konzerv vagy friss)
30 g Vaj
200 ml Tejszín
100 ml Húsalaplé
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Szójaszósz
1 csipet
1 csipet Őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: aprítsd fel a fokhagymát és mérd ki az alapanyagokat.

    A pontos mérés fontos a megfelelő ízek eléréséhez.

    2

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd add hozzá az aprított fokhagymát, és párold, amíg illatos nem lesz.

    Ügyelj, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad a szósznak.

    3

    Add hozzá a zöldborsot, és keverd át a fokhagymás vajban 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A zöldborsot enyhén törd össze, hogy jobban kiadja az ízét.

    4

    Öntsd fel a húsalaplével, és forrald fel. Csökkentsd a hőt, és főzd 5 percig, hogy a folyadék kissé besűrűsödjön.

    A húsalaplé helyett használhatsz zöldség alaplevet is, de az íze más lesz.

    5

    Keverd bele a tejszínt és a szójaszószt, majd lassú tűzön főzd tovább, amíg a szósz selymes állagúvá válik.

    A szójaszósz helyett használhatsz Worcestershire szószt is.

    6

    Ízesítsd sóval és őrölt fekete borssal. Főzd további 2 percig, majd melegen tálald steakhez vagy grillezett húsokhoz.

    A sóval óvatosan bánj, mert a szójaszósz is sós.