A tofu-t vágd kockákra, és egy serpenyőben, egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg mindkét oldalát aranybarnára.
A tofu pirítása előtt nyomd ki a felesleges vizet, hogy ropogósabbra sikerüljön!
A burgonyát hámozd meg, és kis kockákra vágva főzd puhára, kb. 15 perc alatt.
Ha gyorsítani szeretnél, vágd kisebb darabokra a burgonyát, hogy gyorsabban megfőjön!
A zöldbabot és sárgarépát párold meg, majd a sárgarépát vágd vékony szeletekre.
A zöldbabot csak addig párold, amíg még enyhén roppanós marad!
A káposztát vékonyra vágva tedd félre a tálaláshoz.
A káposztát használhatod frissen, de ha egy kis roppanóságot szeretnél, párolhatod is!
A földimogyorót darabold fel apróra, majd tedd egy serpenyőbe, és pörköld meg 2-3 percig.
A pörkölt földimogyoró intenzívebb ízt ad, így még finomabbá teszi az ételt!
Készítsd el a szószt: egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, kókusztejet, lime levét és egy evőkanál szezámmagot. Alaposan keverd össze, hogy sima szószt kapj.
A szósz állaga akkor lesz tökéletes, ha a kókusztej és a szójaszósz jól összeér!
A tálaláskor egy tányérra helyezd a főtt zöldségeket, a pirított tofut, és öntsd rá a szószt. Szórd meg pörkölt földimogyoróval és a maradék szezámmaggal.
A lime frissítő íze különösen jól illik a krémes kókusztej szószhoz, így a szósz fontos része a tálalásnak!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.