Gado-gado vegán változat, tofuval, zöldségekkel és földimogyoróval, gazdag szójaszósz öntettel

Gado-gado vegán változatban

A gado-gado egy híres indonéz étel, amely színes zöldségekkel, tofuval és egy gazdag földimogyorós szósszal készül. A hagyományos változat gyakran húsokat és tojást is tartalmaz, de a vegán változata egyszerűen elkészíthető növényi alapú hozzávalókkal, mint a tofu és kókusztej. Az étel egy igazi tápanyagdús fogás, amely friss zöldségeket, egészséges zsiradékot és fehérjét egyesít. A gado-gado egy gyors és könnyen elkészíthető étel, amely remek választás ebédre vagy vacsorára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tofu
2 db Burgonya
150 g Zöldbab
2 db Sárgarépa
100 g Káposzta
1 db Lime
50 g Földimogyoró
150 ml Kókusztej
1 ek. Szezámmag
2 ek. Szójaszósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofu-t vágd kockákra, és egy serpenyőben, egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg mindkét oldalát aranybarnára.

    A tofu pirítása előtt nyomd ki a felesleges vizet, hogy ropogósabbra sikerüljön!

    2

    A burgonyát hámozd meg, és kis kockákra vágva főzd puhára, kb. 15 perc alatt.

    Ha gyorsítani szeretnél, vágd kisebb darabokra a burgonyát, hogy gyorsabban megfőjön!

    3

    A zöldbabot és sárgarépát párold meg, majd a sárgarépát vágd vékony szeletekre.

    A zöldbabot csak addig párold, amíg még enyhén roppanós marad!

    4

    A káposztát vékonyra vágva tedd félre a tálaláshoz.

    A káposztát használhatod frissen, de ha egy kis roppanóságot szeretnél, párolhatod is!

    5

    A földimogyorót darabold fel apróra, majd tedd egy serpenyőbe, és pörköld meg 2-3 percig.

    A pörkölt földimogyoró intenzívebb ízt ad, így még finomabbá teszi az ételt!

    6

    Készítsd el a szószt: egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, kókusztejet, lime levét és egy evőkanál szezámmagot. Alaposan keverd össze, hogy sima szószt kapj.

    A szósz állaga akkor lesz tökéletes, ha a kókusztej és a szójaszósz jól összeér!

    7

    A tálaláskor egy tányérra helyezd a főtt zöldségeket, a pirított tofut, és öntsd rá a szószt. Szórd meg pörkölt földimogyoróval és a maradék szezámmaggal.

    A lime frissítő íze különösen jól illik a krémes kókusztej szószhoz, így a szósz fontos része a tálalásnak!