Gajar ka Halwa khoyával, díszítve pisztáciával és mandulával

Gajar ka Halwa khoyával

A Gajar ka Halwa az egyik legismertebb indiai desszert, amelyet főként télen fogyasztanak. A répa természetes édességét a tej és a khoya (reduced milk) gazdagítja, míg a fűszerek és a diófélék tökéletesítik az ízét. Az étel könnyen elkészíthető, és egy igazán gazdag desszert, amelyet a család minden tagja élvezni fog.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Reszelt répa
500 ml Tej
100 g Khoya (reduced milk)
100 g Cukor
2 ek. Ghee
1 tk. Fahéj
1 tk. Kardamom
2 ek. Vágott pisztácia
2 ek. Mandula
1 ek. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A répát reszeld le finomra, majd egy nagy serpenyőben kezdd el pirítani ghee-ben.

    A reszelt répa finomabb ízt kap, ha először egy kicsit megpirítod, hogy kihozd a természetes édességét.

    2

    Amikor a répa kezd megpuhulni, add hozzá a tejet, és folytasd a főzést közepes lángon.

    A tej segít a répa ízét lágyítani, és gazdag, krémes állagot ad a halwának.

    3

    Főzd a répát, amíg a tej teljesen el nem párolog, és a keverék egy sűrűbb állagot nem kap.

    Figyelj arra, hogy ne égjen le az étel, és keverd gyakran a folyamat alatt.

    4

    Add hozzá a cukrot, kardamomot, fahéjat, és keverd jól össze.

    A kardamom és fahéj különleges ízt ad a halwának, amely harmonizál a répával.

    5

    Miután a cukor feloldódott és az étel összeállt, tedd bele a khoyát és a rózsavizet, majd alaposan keverd össze.

    A khoya gazdag textúrát ad a halwának, és még édesebbé varázsolja az ételt.

    6

    Főzd további 5-10 percig, amíg az étel teljesen sűrűvé válik.

    A halwa akkor a legfinomabb, ha az egész sűrű és krémes, de nem túl száraz.

    7

    Tálalás előtt szórd meg pisztáciával, mandulával, és egy kis extra ghee-t is csorgathatsz a tetejére.

    A friss diófélék hozzáadása gazdag textúrát és ropogósságot ad a halwának.