A répát reszeld le finomra, majd egy nagy serpenyőben kezdd el pirítani ghee-ben.
A reszelt répa finomabb ízt kap, ha először egy kicsit megpirítod, hogy kihozd a természetes édességét.
Amikor a répa kezd megpuhulni, add hozzá a tejet, és folytasd a főzést közepes lángon.
A tej segít a répa ízét lágyítani, és gazdag, krémes állagot ad a halwának.
Főzd a répát, amíg a tej teljesen el nem párolog, és a keverék egy sűrűbb állagot nem kap.
Figyelj arra, hogy ne égjen le az étel, és keverd gyakran a folyamat alatt.
Add hozzá a cukrot, kardamomot, fahéjat, és keverd jól össze.
A kardamom és fahéj különleges ízt ad a halwának, amely harmonizál a répával.
Miután a cukor feloldódott és az étel összeállt, tedd bele a khoyát és a rózsavizet, majd alaposan keverd össze.
A khoya gazdag textúrát ad a halwának, és még édesebbé varázsolja az ételt.
Főzd további 5-10 percig, amíg az étel teljesen sűrűvé válik.
A halwa akkor a legfinomabb, ha az egész sűrű és krémes, de nem túl száraz.
Tálalás előtt szórd meg pisztáciával, mandulával, és egy kis extra ghee-t is csorgathatsz a tetejére.
A friss diófélék hozzáadása gazdag textúrát és ropogósságot ad a halwának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.