A tejet a cukorral és a vaníliás cukorral melegítsük egy közepes lábasban, majd adjuk hozzá a tojásokat, és folyamatos keverés mellett főzzük sűrű krémmé.
A tej és tojás keverékét folyamatosan keverd, hogy ne legyenek benne tojásdarabok.
A krémhez adjuk hozzá a mascarponét, és keverjük simára. Hűtsük le, amíg a tészta készül.
A mascarpone extra krémességet ad a tölteléknek, de ügyelj, hogy ne melegítsd túl, mert összeállhat.
A filo tésztát kenjük meg olvasztott vajjal, és egyenként tegyük őket egy nagy sütőformába, így szép, réteges szerkezetet kapunk.
Minden egyes tészta réteget alaposan kenj meg vajjal, hogy a sütemény szép ropogós legyen.
A tésztára öntjük a mascarponés krémet, majd fedjük be újabb filo tésztával, és ismét kenjük meg vajjal.
A krémet egyenletesen oszlasd el a tésztán, hogy minden falatban legyen egyenlő mennyiségű krém.
Süssük a galaktobourekót 180 fokos előmelegített sütőben 40-45 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő sütőtípusonként változhat, ezért tűpróbával ellenőrizheted, hogy a sütemény kész-e.
A sütés után készítsünk egy szirupot: a vízhez adjuk hozzá a cukrot és a citrom levét, majd forraljuk fel. Öntsük rá a kész süteményre, amíg még meleg.
A szirupot ne öntsd túl forrón a süteményre, mert eláztathatja a tésztát.
Hagyjuk pihenni 10-15 percig, majd tálaljuk a galaktobourekót, amit még melegen is lehet fogyasztani.
A galaktobourekót a legfinomabb melegen tálalni, de akár hűtve is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.