Garlic chutney üvegben, gazdag fűszeres szósz

Garlic chutney

A garlic chutney az indiai konyha egyik klasszikus szósza, amely a fokhagyma, fűszerek és ecet tökéletes kombinációjával készül. Ez a chutney édes, savanyú és enyhén csípős, és tökéletes kiegészítője az indiai ételeknek, mint a curry-k, rizsek és tészták. A fokhagyma gazdag íze dominál a chutney-ban, de a fűszerek, mint a koriander, fahéj és chili csodálatosan kiegészítik azt. A chutney készítése során az ízek harmonizálnak, hogy egy igazi ínycsiklandó szósz születhessen, amelyet bármihez felhasználhatsz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
10 gerezd Fokhagyma
100 g Cukor
100 ml Fehérborecet
2 cm Friss gyömbér
1 rúd Fahéj
1 db Szárított chilipaprika
1 tk. Koriander mag
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel. Tedd egy lábasba.

    A fokhagyma mennyisége ízlés szerint módosítható, ha intenzívebb ízt szeretnél, adj hozzá több gerezdet.

    2

    Add hozzá a cukrot, fehérborecetet, a gyömbért, fahéjat, szárított chilipaprikát, koriandert és a sót. Keverd össze.

    A chili mennyisége személyre szabható, ha nem szereted a túl csípős ízeket, csökkentsd a chili mennyiségét.

    3

    Tedd fel a keveréket alacsony lángon főni, és főzd 30-40 percig, amíg a chutney sűrűsödni kezd.

    A főzési idő alatt folyamatosan keverd, hogy elkerüld a leégést.

    4

    Amikor a chutney megfelelő állagot elér, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Ezután tárold üvegekben és tedd a hűtőbe.

    A chutney íze még jobban összeér, ha hagyod pihenni egy-két órát a hűtőben.