A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel. Tedd egy lábasba.
A fokhagyma mennyisége ízlés szerint módosítható, ha intenzívebb ízt szeretnél, adj hozzá több gerezdet.
Add hozzá a cukrot, fehérborecetet, a gyömbért, fahéjat, szárított chilipaprikát, koriandert és a sót. Keverd össze.
A chili mennyisége személyre szabható, ha nem szereted a túl csípős ízeket, csökkentsd a chili mennyiségét.
Tedd fel a keveréket alacsony lángon főni, és főzd 30-40 percig, amíg a chutney sűrűsödni kezd.
A főzési idő alatt folyamatosan keverd, hogy elkerüld a leégést.
Amikor a chutney megfelelő állagot elér, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Ezután tárold üvegekben és tedd a hűtőbe.
A chutney íze még jobban összeér, ha hagyod pihenni egy-két órát a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.