Garnélás Bicol Express, egy fűszeres kókusztejes leves, garnélával és friss zöldségekkel tálalva

Garnélás Bicol Express

A Bicol Express a filippínó konyha egyik legismertebb ételének számít, amely kókusztejjel és fűszeres chilipaprikával készül. Az étel neve a Bicol régióra utal, ahol a kókusztej és a csípős chili a mindennapi étkezések alapvető részei. A garnélás változata egy friss és ínycsiklandó twistet ad az eredeti receptnek. A fűszeres és gazdag leves minden falatjában egy kis darab Filippínó ízkultúrát hoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Garnélarák
400 ml Kókusztej
2 db Piros chili paprika
2 ek. Kókuszolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Halszósz
1 tk. Friss bazsalikom
2 szál Tavaszi hagyma
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 db Friss lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélákat hámozd meg, távolítsd el a bélcsatornát, majd öblítsd le őket alaposan.

    A friss garnélák a legjobb választás, de fagyasztott garnélával is készítheted. A bélcsatorna eltávolítása fontos, hogy a leves íze tiszta legyen.

    2

    A vöröshagymát, fokhagymát és a piros chilipaprikát apróra vágd.

    A chili paprikát a saját ízlésed szerint választhatod, ha nem szeretnéd túl csípősre, vágd kisebb darabokra.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg rajta a vöröshagymát, fokhagymát és chili paprikát 5-7 percig, amíg illatos nem lesz.

    A fűszereket lassan pirítsd, hogy ne égjenek meg, hanem kioldódjanak a gazdag ízek.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, halszószt, sót és borsot, majd forrald fel.

    A halszósz kiemeli a garnéla ízét és mélyebb umami jelleget ad a levesnek.

    5

    Hagyd a levest alacsony lángon forrni 10-15 percig, amíg az ízek összeérnek, és a szósz kissé besűrűsödik.

    Ha túl sűrű lenne, egy kis vizet adhatsz hozzá, hogy könnyebb legyen a leves.

    6

    Add hozzá a garnélákat, és főzd további 5-7 percig, amíg azok meg nem puhulnak és rózsaszínre nem változnak.

    Ne főzd túl a garnélát, mert akkor kemény és gumis lesz.

    7

    Miután a garnélák megpuhultak, szórd meg a levest friss bazsalikommal és tavaszi hagymával.

    A friss bazsalikom és a tavaszi hagyma frissességet ad az ételnek és kiemeli a kókusztej ízét.

    8

    Tálalás előtt locsold meg egy kevés lime levével, hogy egy kis savanykás frissességet adjon a levesnek.