A fokhagymát és gyömbért hámozd meg, majd aprítsd fel. A vízben oldd fel a sót és cukrot.
A gyömbér friss, reszelt változata erősebb ízt adhat.
A mustárleveleket alaposan mosd meg, majd vágd fel kisebb darabokra, hogy könnyebben átjárja az ízesítőlé.
Ha a mustárlevelek túl nagyok, vágd kisebb darabokra, így jobban el tudják nyelni a fűszereket.
Egy tálban keverd össze a fokhagymát, gyömbért, koreai piros paprikát, kimchi alapot és gatot. Add hozzá a vizet és alaposan dolgozd össze a hozzávalókat.
A kimchi alapot ne túl élesre válaszd, hogy a mustárlevelek ne veszítsenek el minden ízüket.
Add hozzá a mustárleveleket a keverékhez és alaposan masszírozd bele, hogy minden levél megkapja a fűszeres keveréket.
Használj gumikesztyűt, mivel a kimchi alap és a paprika erőteljesen festhet!
Tedd a kész kimchit egy zárható edénybe, majd hagyd állni 2-3 napig, hogy az ízek összeérjenek és erjedjenek.
Minél hosszabb ideig pihen, annál jobban fejlődnek az ízek. Ha gyorsabban szeretnéd, tedd hűvös helyre, hogy a folyamat felgyorsuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.