Gat kimchi-mustárlevél kimchi, frissen elkészítve, gazdag piros és zöld színekben

Gat kimchi-mustárlevél kimchi

A kimchi, a koreai konyha alapja, sokféle változatban készíthető, különböző zöldségekkel és fűszerekkel. A gat kimchi egy különleges verzió, amely a mustárlevelet és a koreai fűszereket ötvözi, hogy egy gazdag, pikáns ízélményt nyújtson. A mustárlevelek erőteljes, enyhén kesernyés íze tökéletes alapot ad a fermentált rizs és a fűszeres krémek számára. Ez a kimchi nemcsak egészséges, hanem rendkívül ízletes is, így ideális köretként vagy önálló étkezésként is fogyasztható. A mustárlevelekben található vitaminok és ásványi anyagok, a fermentált rizs jótékony hatásai együtt teszik ezt az ételt különlegessé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Mustárlevél
150 g Gat (koreai fermentált rizs)
50 g Kimchi alap (erjesztett paprikakrém)
4 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 ek. Koreai piros paprika por
1 tk.
1 tk. Cukor
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát és gyömbért hámozd meg, majd aprítsd fel. A vízben oldd fel a sót és cukrot.

    A gyömbér friss, reszelt változata erősebb ízt adhat.

    2

    A mustárleveleket alaposan mosd meg, majd vágd fel kisebb darabokra, hogy könnyebben átjárja az ízesítőlé.

    Ha a mustárlevelek túl nagyok, vágd kisebb darabokra, így jobban el tudják nyelni a fűszereket.

    3

    Egy tálban keverd össze a fokhagymát, gyömbért, koreai piros paprikát, kimchi alapot és gatot. Add hozzá a vizet és alaposan dolgozd össze a hozzávalókat.

    A kimchi alapot ne túl élesre válaszd, hogy a mustárlevelek ne veszítsenek el minden ízüket.

    4

    Add hozzá a mustárleveleket a keverékhez és alaposan masszírozd bele, hogy minden levél megkapja a fűszeres keveréket.

    Használj gumikesztyűt, mivel a kimchi alap és a paprika erőteljesen festhet!

    5

    Tedd a kész kimchit egy zárható edénybe, majd hagyd állni 2-3 napig, hogy az ízek összeérjenek és erjedjenek.

    Minél hosszabb ideig pihen, annál jobban fejlődnek az ízek. Ha gyorsabban szeretnéd, tedd hűvös helyre, hogy a folyamat felgyorsuljon.