A gram lisztet (besan) tedd egy tálba, majd add hozzá a köményt, sót, kurkumát, chili port, és egy csipet frissen őrölt szerecsendiót.
A fűszereket jól keverd össze, hogy az ízek egyenletesen oszoljanak el a tésztában.
Adj hozzá egy evőkanál reszelt gyömbért és fokhagymát, majd öntsd bele a tejet és a vizet, hogy egy sima, formázható tésztát kapj.
A tészta ne legyen túl lágy, hanem könnyen formázható, de nem is legyen túl kemény.
A tésztából formálj kis hengereket (gatte), és főzd őket forró vízben körülbelül 10 percig, amíg feljönnek a víz tetejére.
Ügyelj arra, hogy a gatte ne legyenek túl vastagok, különben nem főnek meg egyenletesen.
Miután a gatte-k elkészültek, vedd ki őket a vízből, és hagyd kicsit hűlni. Ezután vágd fel őket apróbb darabokra.
A gatte-kat érdemes kicsit lehűteni, hogy könnyebben szeletelhetők legyenek.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a gatte darabokat, amíg enyhén ropogósak nem lesznek.
Ha szeretnéd, a gatte-kat egy kicsit átsütheted a serpenyőben, hogy még finomabb ropogós textúrát kapjanak.
Készítsd el a paradicsomos szószt. A paradicsomokat hámozd meg és aprítsd fel, majd egy másik serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a felaprított paradicsomot.
A paradicsomokat annyi ideig pirítsd, hogy levet engedjenek, és a szósz elkezd sűrűsödni.
Add hozzá a fahéjrudat és az apróra vágott koriandert a szószhoz, majd főzd még 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A fahéj rudat távolítsd el, mielőtt tálalod, mert túl intenzív ízt adhat, ha bent marad.
Tálald a pirított gatte-t a paradicsomos szósszal, és szórd meg egy kis friss korianderrel.
A koriander frissességet ad, és jól illik a gazdag paradicsomos szószhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.