Gatte paradicsomos sz贸sszal t谩lalva, friss korianderrel d铆sz铆tve

Gatte paradicsomos sz贸sszal

A Gatte egy hagyom谩nyos indiai 茅tel, amelyet k眉l枚nf茅le f疟szerekkel 茅s h眉velyesekkel k茅sz铆tenek. Az 茅tel a Rajasthani konyh谩b贸l sz谩rmazik, 茅s az egyik legismertebb veget谩ri谩nus fog谩s. A Gatte paradicsomos sz贸sszal egy gazdag, f疟szeres 茅tel, amely a f疟szeres gatte-t 茅s a paradicsomos sz贸szt t枚k茅letesen 枚tv枚zi. A paradicsom 茅s a fah茅j adja az 茅tel gazdag 铆z茅t, m铆g a koriander frissess茅get biztos铆t.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
200 g Gram liszt (besan)
0.5 tk. K枚m茅ny
2 szegf疟 Fokhagyma
1 ek. Ginger
1 tk. S贸
0.5 tk. Kurkumapor
0.5 tk. Chili por
50 ml Tej
150 ml V铆z
1 ek. Friss koriander
3 db Paradicsom
2 ek. Ol铆vaolaj
1 r煤d Fah茅j
0.25 tk. Szerecsendi贸

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A gram lisztet (besan) tedd egy t谩lba, majd add hozz谩 a k枚m茅nyt, s贸t, kurkum谩t, chili port, 茅s egy csipet frissen 艖r枚lt szerecsendi贸t.

    A f疟szereket j贸l keverd 枚ssze, hogy az 铆zek egyenletesen oszoljanak el a t茅szt谩ban.

    2

    Adj hozz谩 egy ev艖kan谩l reszelt gy枚mb茅rt 茅s fokhagym谩t, majd 枚ntsd bele a tejet 茅s a vizet, hogy egy sima, form谩zhat贸 t茅szt谩t kapj.

    A t茅szta ne legyen t煤l l谩gy, hanem k枚nnyen form谩zhat贸, de nem is legyen t煤l kem茅ny.

    3

    A t茅szt谩b贸l form谩lj kis hengereket (gatte), 茅s f艖zd 艖ket forr贸 v铆zben k枚r眉lbel眉l 10 percig, am铆g felj枚nnek a v铆z tetej茅re.

    脺gyelj arra, hogy a gatte ne legyenek t煤l vastagok, k眉l枚nben nem f艖nek meg egyenletesen.

    4

    Miut谩n a gatte-k elk茅sz眉ltek, vedd ki 艖ket a v铆zb艖l, 茅s hagyd kicsit h疟lni. Ezut谩n v谩gd fel 艖ket apr贸bb darabokra.

    A gatte-kat 茅rdemes kicsit leh疟teni, hogy k枚nnyebben szeletelhet艖k legyenek.

    5

    Egy serpeny艖ben meleg铆tsd fel az ol铆vaolajat, 茅s pir铆tsd meg a gatte darabokat, am铆g enyh茅n ropog贸sak nem lesznek.

    Ha szeretn茅d, a gatte-kat egy kicsit 谩ts眉theted a serpeny艖ben, hogy m茅g finomabb ropog贸s text煤r谩t kapjanak.

    6

    K茅sz铆tsd el a paradicsomos sz贸szt. A paradicsomokat h谩mozd meg 茅s apr铆tsd fel, majd egy m谩sik serpeny艖ben forr贸s铆tsd fel az ol铆vaolajat, 茅s pir铆tsd meg a felapr铆tott paradicsomot.

    A paradicsomokat annyi ideig pir铆tsd, hogy levet engedjenek, 茅s a sz贸sz elkezd s疟r疟s枚dni.

    7

    Add hozz谩 a fah茅jrudat 茅s az apr贸ra v谩gott koriandert a sz贸szhoz, majd f艖zd m茅g 5-10 percig, hogy az 铆zek 枚ssze茅rjenek.

    A fah茅j rudat t谩vol铆tsd el, miel艖tt t谩lalod, mert t煤l intenz铆v 铆zt adhat, ha bent marad.

    8

    T谩lald a pir铆tott gatte-t a paradicsomos sz贸sszal, 茅s sz贸rd meg egy kis friss korianderrel.

    A koriander frissess茅get ad, 茅s j贸l illik a gazdag paradicsomos sz贸szhoz.