Gatte paradicsomos szósszal tálalva, friss korianderrel díszítve

Gatte paradicsomos szósszal

A Gatte egy hagyományos indiai étel, amelyet különféle fűszerekkel és hüvelyesekkel készítenek. Az étel a Rajasthani konyhából származik, és az egyik legismertebb vegetáriánus fogás. A Gatte paradicsomos szósszal egy gazdag, fűszeres étel, amely a fűszeres gatte-t és a paradicsomos szószt tökéletesen ötvözi. A paradicsom és a fahéj adja az étel gazdag ízét, míg a koriander frissességet biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gram liszt (besan)
0.5 tk. Kömény
2 szegfű Fokhagyma
1 ek. Ginger
1 tk.
0.5 tk. Kurkumapor
0.5 tk. Chili por
50 ml Tej
150 ml Víz
1 ek. Friss koriander
3 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 rúd Fahéj
0.25 tk. Szerecsendió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A gram lisztet (besan) tedd egy tálba, majd add hozzá a köményt, sót, kurkumát, chili port, és egy csipet frissen őrölt szerecsendiót.

    A fűszereket jól keverd össze, hogy az ízek egyenletesen oszoljanak el a tésztában.

    2

    Adj hozzá egy evőkanál reszelt gyömbért és fokhagymát, majd öntsd bele a tejet és a vizet, hogy egy sima, formázható tésztát kapj.

    A tészta ne legyen túl lágy, hanem könnyen formázható, de nem is legyen túl kemény.

    3

    A tésztából formálj kis hengereket (gatte), és főzd őket forró vízben körülbelül 10 percig, amíg feljönnek a víz tetejére.

    Ügyelj arra, hogy a gatte ne legyenek túl vastagok, különben nem főnek meg egyenletesen.

    4

    Miután a gatte-k elkészültek, vedd ki őket a vízből, és hagyd kicsit hűlni. Ezután vágd fel őket apróbb darabokra.

    A gatte-kat érdemes kicsit lehűteni, hogy könnyebben szeletelhetők legyenek.

    5

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a gatte darabokat, amíg enyhén ropogósak nem lesznek.

    Ha szeretnéd, a gatte-kat egy kicsit átsütheted a serpenyőben, hogy még finomabb ropogós textúrát kapjanak.

    6

    Készítsd el a paradicsomos szószt. A paradicsomokat hámozd meg és aprítsd fel, majd egy másik serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a felaprított paradicsomot.

    A paradicsomokat annyi ideig pirítsd, hogy levet engedjenek, és a szósz elkezd sűrűsödni.

    7

    Add hozzá a fahéjrudat és az apróra vágott koriandert a szószhoz, majd főzd még 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fahéj rudat távolítsd el, mielőtt tálalod, mert túl intenzív ízt adhat, ha bent marad.

    8

    Tálald a pirított gatte-t a paradicsomos szósszal, és szórd meg egy kis friss korianderrel.

    A koriander frissességet ad, és jól illik a gazdag paradicsomos szószhoz.