A lisztet, a sütőport, a porcukrot és a sót keverd össze egy tálban.
A sütőport érdemes átszitálni a liszttel, hogy egyenletesen elkeveredjen és ne legyen csomós.
Add hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsold el a liszttel, amíg homokos állagú lesz.
A vaj legyen nagyon hideg, mert így lesz a tészta omlós. Használhatsz vajvágót vagy a kezedet is a morzsoláshoz.
Adj hozzá egy tojást, és gyúrd össze a tésztát, amíg egyenletes állagot nem kapsz.
A tésztát ne gyúrd túl sokáig, mert akkor kemény lesz. Csak addig gyúrd, amíg összeáll.
Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe pihenni 30 percre.
A pihentetés fontos, mert a tészta így könnyebben nyújtható és nem zsugorodik össze sütés közben.
Közben hámozd meg az almákat, reszeld le, és keverd össze a gesztenyepürével, fahéjjal és vanília kivonattal.
Az almát közvetlenül reszelés után keverd össze a többi hozzávalóval, hogy ne barnuljon meg. Ha nagyon leveses az alma, nyomkodd ki a levét.
A pihentetett tésztát oszd két részre, és nyújtsd ki egyenletesen lisztezett felületen.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le. Ha a tészta nagyon ragad, tegyél alá sütőpapírt.
Az egyik tésztalapot helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend rá a gesztenyés-almás tölteléket.
A tölteléket egyenletesen kend el a tésztalapon, hogy mindenhol ugyanolyan vastag legyen.
A másik tésztalapot fedd rá, és óvatosan nyomkodd össze a széleket.
A felső tésztalapot óvatosan helyezd rá a töltelékre, és nyomkodd össze a széleket, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. Villával is díszítheted a széleket.
Süsd előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 percig, amíg aranybarna lesz.
A sütési idő sütőtől függően változhat, ezért figyelj a linzerre. Ha a teteje nagyon gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd teljesen kihűlni, majd szeleteld és szórd meg porcukorral tálalás előtt.
A linzert teljesen hűtsd ki, mielőtt szeleteled, különben könnyen törik. A porcukrot tálalás előtt szórd rá, mert idővel elolvadhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.