Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyebb legyen.
A vajat és a cukrot habosítsd fel, majd egyenként add hozzá a tojásokat, minden hozzáadás után jól elkeverve.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat is érdemes elővenni a hűtőből, hogy ne hűtsék le a vajas keveréket.
A gesztenyemasszát villával törd össze, majd keverd bele a citrom levét és reszelt héját.
A citromlé és a citromhéj frissességet ad a tortának. A gesztenyemasszát alaposan törd össze, hogy ne legyenek benne nagyobb darabok.
Fokozatosan add hozzá a lisztes keveréket a vajas-tojásos masszához, majd öntsd hozzá a tejet is.
A lisztet és a tejet felváltva add hozzá, így elkerülheted a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg az alapanyagok össze nem állnak.
Öntsd a masszát egy kivajazott és lisztezett tortaformába, majd egyengesd el a tetejét.
A tortaformát alaposan vajazd ki és lisztezd be, hogy a torta könnyen kijöjjön belőle. Használhatsz sütőpapírt is az aljára.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 35-40 percig, amíg a tűpróba tiszta nem marad.
A sütő hőmérséklete sütőnként eltérhet, ezért figyelj a tortára sütés közben. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával. A tűpróba azt jelenti, hogy egy hústűt vagy fogpiszkálót szúrunk a torta közepébe, és ha tisztán húzzuk ki, akkor a torta megsült.
Hagyd kihűlni a tortát, majd óvatosan borítsd ki a formából.
A tortát hagyd a formában legalább 10 percig hűlni, mielőtt kiborítod. Ha a torta nehezen jön ki a formából, óvatosan lazítsd meg a széleit egy késsel.
Tálalás előtt díszítheted citromszeletekkel vagy porcukorral.
A tortát díszítheted tejszínhabbal, csokoládéforgáccsal vagy más gyümölcsökkel is. A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne olvadjon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.