Keverd habosra a vajat a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat, miközben folyamatosan kevered.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosra lehessen keverni a cukorral. A tojásokat egyesével add hozzá, hogy a tészta ne csomósodjon.
Szitáld össze a lisztet, a sütőport, és keverd bele a darált diót. Ezt fokozatosan add a vajas-tojásos keverékhez.
A liszt átszitálásával elkerülheted a csomók kialakulását a tésztában. A darált dió legyen friss, így intenzívebb lesz az íze.
Keverd bele a gesztenyepürét, hogy a tészta homogén és krémes legyen.
A gesztenyepüré legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben elkeveredjen a tésztában. Ha túl sűrű, keverd el egy kevés rummal vagy tejjel.
Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 40-45 percig. Tűpróbával ellenőrizd az elkészültét.
A tortaforma aljára tegyél sütőpapírt, így könnyebben ki tudod venni a tortát a formából. A sütési idő függ a sütő típusától, ezért figyelj a tortára.
Amíg a torta hűl, készítsd el a krémet: verd fel a tejszínt porcukorral kemény habbá, és keverd hozzá a vanília kivonatot.
A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyebben felverődjön. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós.
A kihűlt tortát vágd ketté, és töltsd meg a vaníliás tejszínhabbal. A tetejét is vond be a krémmel, és simítsd el.
A tortát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben könnyen törik. A tejszínhabot egyenletesen oszlasd el a tortán.
Díszítsd a torta tetejét csokoládéforgáccsal és diódarabokkal a látvány fokozása érdekében.
A díszítéshez használj jó minőségű csokoládét és diót. A diót előtte pirítsd meg, hogy intenzívebb legyen az íze.
Hűtsd a tortát legalább 2 órán át a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.
A tortát a hűtőben fedd le fóliával, hogy ne száradjon ki a teteje.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.