Gesztenyés Hotteok, frissen tálalva, aranybarna és ropogós

Gesztenyés Hotteok

A Hotteok egy hagyományos koreai desszert, amely különböző töltelékekkel készülhet. A legnépszerűbb változatok közé tartozik a barna cukorral, fahéjjal és dióval töltött Hotteok. Az édes gesztenyés töltelék egyedülállóan gazdag és lágy ízt ad a Hotteoknak, miközben a tészta kívül ropogós és belül puhává válik. A Hotteok nemcsak egy finom desszert, hanem egy kellemes uzsonna vagy reggeli étkezés is lehet, különösen a hidegebb hónapokban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gesztenyemassza
10 g Élesztő
1 ek. Cukor
120 ml Meleg víz
300 g Liszt
1 tk.
2 ek. Növényi olaj
100 g Tönkölyliszt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A meleg vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd pihenni 5-10 percig, amíg az élesztő felhabosodik.

    Ne használj túl forró vizet, mert az elpusztíthatja az élesztőt. Az ideális hőmérséklet 38°C körül van.

    2

    A lisztet, tönkölylisztet és sót egy tálba szitáld. Közepébe készíts egy mélyedést, és öntsd bele az élesztős oldatot. Keverd össze a tésztát, majd gyúrd simára.

    Ha túl ragadós a tészta, adj hozzá egy kis lisztet, de ne tedd túl keményre, mert a tészta rugalmasabb lesz, ha lágy.

    3

    A tésztát takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni egy meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg duplájára nő.

    A tésztát akkor tekintheted késznek, ha már szépen megkelt és buborékok alakultak ki benne.

    4

    Amikor a tészta megkelt, oszd 8 egyenlő darabra, majd formázz belőlük kis golyókat.

    A tésztát egyenletesen oszd el, hogy minden Hotteok ugyanakkora méretű legyen.

    5

    Minden golyó közepébe készíts egy kis mélyedést, és egy teáskanálnyi gesztenyemasszát tegyél bele. Formázd meg a golyót úgy, hogy a gesztenyemassza ne essék ki.

    Ne töltsd túl a tésztát, mert a massza kifolyhat a sütés során.

    6

    Egy serpenyőben hevíts fel egy kis növényi olajat, majd süsd a Hotteokokat közepes lángon 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarna nem lesz.

    A serpenyőben mindig alacsonyabb hőmérsékleten süsd őket, hogy a belső része is átsüljön anélkül, hogy megégnének.

    7

    Miután a Hotteokok mindkét oldala ropogós és aranybarna lett, tálald őket forrón.