Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy kuglófformát.
A kivajazott formát szórd meg liszttel is, így biztosan nem fog beleragadni a tészta.
Keverd habosra a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral.
A szobahőmérsékletű vajjal könnyebb dolgozni, és hamarabb habosodik.
Add hozzá egyenként a tojásokat, és keverd simára.
Minden tojás hozzáadása után alaposan keverd el a tésztát, hogy egyenletes legyen.
Szitáld össze a lisztet és a sütőport, majd fokozatosan add hozzá a vajas keverékhez.
A szitálás segít elkerülni a csomósodást, és a tészta könnyebb lesz.
Add hozzá a gesztenyepürét és a tejet, majd keverd simára a tésztát.
A gesztenyepürét villával törd össze, mielőtt a tésztához adnád, hogy ne maradjanak benne nagy darabok.
Öntsd a tésztát az előkészített kuglófformába, és simítsd el a tetejét.
A formát enyhén ütögesd az asztalhoz, hogy a tészta egyenletesen elterüljön, és a légbuborékok távozzanak.
Süsd a kuglófot 40-45 percig, amíg a teteje aranybarna lesz, és a beleszúrt tű tisztán jön ki.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a kuglófra, és végezz tűpróbát. Ha a teteje nagyon barnul, takard le alufóliával.
Hűtsd le a kuglófot, borítsd ki a formából, és szórd meg porcukorral tálalás előtt.
A kuglófot hagyd a formában hűlni 10-15 percig, mielőtt kiborítanád, így könnyebben kijön a formából.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.