Az élesztőt egy kevés langyos tejben és egy teáskanál cukorral futtasd fel. Ez körülbelül 5-10 percet vesz igénybe.
A tej ne legyen túl meleg, mert az elpusztítja az élesztőt. Akkor jó, ha épphogy melegnek érezzük.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a fahéjat. Adj hozzá egy tojást, az olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt.
A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek a legjobb eredmény érdekében.
Fokozatosan adagold hozzá a maradék langyos tejet, és kezdd el dagasztani. Amikor a tészta ruganyos és homogén, takard le egy konyharuhával, és keleszd 45 percig.
A tésztát addig dagaszd, amíg elválik az edény falától és rugalmas nem lesz. A kelesztéshez meleg helyet válassz.
A megkelt tésztát nyújtsd ki fél centiméter vastagságúra, vágd hosszú csíkokra, majd tekerd fel egy kürtőskalács sütőfára (vagy egy alufóliával bevont papírtörlő gurigára).
A tésztacsíkok ne legyenek túl vastagok, mert akkor nehezen sül át.
A feltekert tésztát enyhén olvasztott vajjal kend le, majd hempergesd meg fahéjas cukorban.
A vaj segít, hogy a fahéjas cukor ráragadjon a tésztára.
200°C-ra előmelegített sütőben, légkeverés nélkül, süsd aranybarnára körülbelül 12-15 percig, közben többször forgasd meg.
A sütési idő függ a sütőtől. Figyeld a kalács színét, és vedd ki, ha aranybarna.
Amint kivetted a sütőből, azonnal kend le gesztenyepürével, hogy az ízek összekeveredjenek és gazdagabbá váljanak.
A gesztenyepüré legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen kenhető legyen.
Porcukorral meghintve, melegen tálald, hogy a gesztenyés íz a legjobban érvényesüljön.
Azonnal tálald, amíg a kürtőskalács még meleg és ropogós.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.