Gesztenyés Yukgaejang, fűszeres leves, korianderrel díszítve

Gesztenyés Yukgaejang

A Yukgaejang egy hagyományos koreai leves, amely gazdag fűszeres ízekkel és húsokkal készül. A gesztenyés változata egy különleges twistet ad, amit a tamarind és a friss fűszerek tesznek még egyedibbé. A leves hosszan főzött húsokkal és zöldségekkel készül, hogy minden íz összeérjen. A koreai konyhában elterjedt étel, amely tökéletes választás egy hideg téli napon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (marhahús vagy csirke is használható)
5 szegfű Fokhagyma
150 g Gesztenye (főtt, hámozott)
2 szál Zöldhagyma
2 db Chili
1 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
1 csokor Cilantro (friss koriander)
1 ek. Tamarind paszta
1 db Lime
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A húsokat vágd kisebb darabokra, majd főzd őket egy nagy lábasban sós vízben, amíg megpuhulnak.

    A hús előre is pácolható szójaszósszal és fokhagymával, hogy még ízesebb legyen.

    2

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a chilit és a zöldhagymát, és főzd őket a húsos vízben, hogy az ízek összeérjenek.

    A chilit ízlés szerint hozzáadhatod, hogy mennyire csípős legyen a leves.

    3

    A gesztenyét apró darabokra vágva add hozzá a leveshez, hogy egy különleges ízt adjon a levesnek.

    Ha nem friss gesztenyét használsz, akkor a konzerv gesztenyét is használhatod.

    4

    Hozd újra forrásba, és add hozzá a tamarind pasztát és a szójaszószt. Sóval és borssal ízesítsd.

    A tamarind paszta savanykás ízt ad, de ha nem szereted túl savanyúan, csökkentsd az adagját.

    5

    Amikor minden jól összeér, tálald a levest forrón, és szórd meg friss korianderrel és lime levével.

    A lime friss íze és a koriander illata tökéletesen kiegészíti ezt a fűszeres, gazdag levest.