Gesztenyés zongzi tálalva, édes rizstészta és gesztenye töltelékkel

Gesztenyés zongzi

A zongzi a kínai konyha egyik hagyományos édessége, amely rizsből készült tésztát és különféle töltelékeket tartalmaz. A gesztenyés változat egy finom és gazdag ízvilágot kínál, amelyet a gesztenye és a rizstészta egyedülálló kombinációja ad. A kínai újév és más ünnepi alkalmak egyik kedvenc desszertje, amelyet gyakran a családok együtt készítenek és fogyasztanak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizs
200 g Gesztenye
50 g Cukor
0.5 tk.
8 db Főtt bambuszlevelek
1 ek. Kókuszolaj
1 tk. Fahéj
300 ml Víz
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd tedd egy tálba és öntsd rá a vizet. Hagyd ázni 2-3 órán át.

    A rizs áztatása segít, hogy a tészta puhább és rágósabb legyen, így könnyebben formálható.

    2

    A gesztenyét hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra. Egy serpenyőben hevítsd a kókuszolajat, és add hozzá a gesztenyét, a fahéjat és a cukrot. Főzd 5-7 percig, amíg a gesztenye megpuhul és az ízek összeérnek.

    A kókuszolaj segít kiemelni a gesztenye édes ízét, de ha nem szereted a kókuszos ízt, használhatsz más olajat is.

    3

    A bambuszleveleket alaposan öblítsd le és áztasd forró vízben 10-15 percig, hogy megpuhuljanak és rugalmasabbá váljanak.

    A bambuszleveleket érdemes meleg vízben áztatni, hogy ne törjenek el a zongzi formázásánál.

    4

    Miután a rizs és a gesztenye is előkészültek, vedd ki a bambuszleveleket, és egyesével formálj belőlük kis zongzikat. A rizs közepébe tedd a gesztenyét, és hajtsd össze a leveleket úgy, hogy egy zárt csomagot kapj.

    A zongzi formázása igényel némi gyakorlást, de ügyelj arra, hogy a leveleket szorosan hajtsd össze, hogy a töltelék ne szökjön ki.

    5

    Egy nagy fazékban forralj vizet, majd tedd bele a zongzikat. Főzd őket 30-40 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul és a zongzi ízek összeérnek.

    A zongzi főzésének időtartama a tészta vastagságától függ, ezért a főzés közben ellenőrizd, hogy a rizs kellően megpuhult-e.

    6

    Amikor a zongzik elkészültek, vedd ki őket a vízből, és tálald frissen, melegen.

    A zongzit frissen, melegen a legjobb fogyasztani, de hidegen is finom desszertként.