Ghugni fokhagymás frissen tálalva

Ghugni fokhagymás

A ghugni egy hagyományos perui étel, amely csicseriborsóból készül, és számos fűszerrel, mint a fokhagyma, kurkuma és kömény, gazdagítják. Az ételt az egész világon szeretik a vegetáriánusok, mivel tápláló és gazdag fehérjében. Az étel fokhagymás ízvilága és a friss koriander a legjobb kombináció, amit a perui konyha kínál. Az étel egy gazdag, fűszeres élményt ad, amely frissen és melegen a legfinomabb.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 10 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Szárított csicseriborsó
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 csokor Friss koriander
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
1 tk. Fűszerpaprika
1 csipet
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A szárított csicseriborsót egy éjszakán át áztasd be vízbe.

    Ha nem szeretnél sokáig várni, használhatsz konzerv csicseriborsót, de a friss változat sokkal ízletesebb.

    2

    Másnap, a csicseriborsót főzd meg 45-60 percig, amíg puha nem lesz.

    A csicseriborsót ne főzd túl, mert széteshet. Ellenőrizd, hogy puha, de még egészben marad.

    3

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A paradicsomokat hámozd meg és vágd fel kis darabokra.

    Ha a paradicsomokat forró vízben blansírozod 30 másodpercig, könnyen lehúzhatod a héját.

    4

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymákat, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagymákat alacsony hőfokon pirítsd, hogy ne égjenek meg, és ne veszítsenek el sok ízt.

    5

    Add hozzá a fokhagymát, köményt, kurkumát és fűszerpaprikát. Keverd jól össze, és pirítsd további 1-2 percig.

    A fűszereket pirítva hozzáadni segít jobban kihozni az ízüket, de ne hagyd őket égni.

    6

    Add hozzá a paradicsomot, és főzd még 5-7 percig, amíg a paradicsomok összeesnek és egy szószos alapot képeznek.

    A paradicsom szósz segít sűríteni az ételt, így a ghugni krémesebb lesz.

    7

    Miután a csicseriborsó megfőtt, add hozzá a fűszeres paradicsom alaphoz, és keverd össze.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a kívánt sűrűséget elérd.

    8

    Hagyd főzni 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. A végén sózd ízlés szerint.

    Minél tovább főzöd, annál intenzívebb lesz az íze.

    9

    Tálald a kész ghugnit friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége tökéletesen kiegészíti a fűszeres ízeket.