Ghugni friss paradicsommal és zöldségekkel tálalva

Ghugni friss paradicsommal

A Ghugni egy hagyományos indiai étel, amely sokféle változatban készülhet, és jellemzően babot, zöldségeket és különféle fűszereket tartalmaz. Ez a változat friss paradicsommal készült, amely nemcsak ízt ad, hanem frissességet is. Az étel könnyedén elkészíthető, és tökéletesen illik egy vegetáriánus étkezéshez. A friss fűszerek és a bab kombinációja gazdag tápanyagokban, és segít a bélflóra egészségének fenntartásában.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fehér bab
1 db Cékla
3 db Friss paradicsom
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Kömény
1 csokor Koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér babot főzd meg előre, vagy ha konzervet használsz, öblítsd le és tedd félre.

    A babot érdemes egy éjszakán át beáztatni, hogy gyorsabban megfőjön.

    2

    A cékla héját hámozd le, majd vágd kis kockákra.

    A céklát egy szilikon kesztyűben is könnyen megpucolhatod, hogy ne színezze el a kezed.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd. A paradicsomokat is kockázd fel, a zöld chilit pedig vágd fel apróra.

    A paradicsomokból érdemes eltávolítani a magokat, hogy a szósz ne legyen túl vizes.

    4

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és kezdd el pirítani a hagymát, fokhagymát és a zöld chilit, amíg üvegesednek.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert keserűvé válhat.

    5

    Add hozzá a céklát, majd pirítsd egy kicsit, hogy enyhén megpuhuljon, ezután add hozzá a felkockázott paradicsomot.

    A cékla lassan fő, ezért érdemes először azt adni hozzá, hogy időt adjon a puhításra.

    6

    Hozzáadhatod a szójaszószt, köményt, sót és fekete borsot, majd keverd jól össze.

    A szójaszósz íze erős, ezért ne túl sokat adj hozzá, hogy ne nyomja el a zöldségek természetes ízét.

    7

    Most add hozzá a babot, és főzd össze az összes hozzávalót, amíg a cékla megpuhul és az ízek összeérnek. Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze jól kiegyensúlyozza az ételt, és egy extra zöld ízt ad.