A fehér babot főzd meg előre, vagy ha konzervet használsz, öblítsd le és tedd félre.
A babot érdemes egy éjszakán át beáztatni, hogy gyorsabban megfőjön.
A cékla héját hámozd le, majd vágd kis kockákra.
A céklát egy szilikon kesztyűben is könnyen megpucolhatod, hogy ne színezze el a kezed.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd. A paradicsomokat is kockázd fel, a zöld chilit pedig vágd fel apróra.
A paradicsomokból érdemes eltávolítani a magokat, hogy a szósz ne legyen túl vizes.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és kezdd el pirítani a hagymát, fokhagymát és a zöld chilit, amíg üvegesednek.
Ne pirítsd túl a hagymát, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a céklát, majd pirítsd egy kicsit, hogy enyhén megpuhuljon, ezután add hozzá a felkockázott paradicsomot.
A cékla lassan fő, ezért érdemes először azt adni hozzá, hogy időt adjon a puhításra.
Hozzáadhatod a szójaszószt, köményt, sót és fekete borsot, majd keverd jól össze.
A szójaszósz íze erős, ezért ne túl sokat adj hozzá, hogy ne nyomja el a zöldségek természetes ízét.
Most add hozzá a babot, és főzd össze az összes hozzávalót, amíg a cékla megpuhul és az ízek összeérnek. Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.
A koriander friss íze jól kiegyensúlyozza az ételt, és egy extra zöld ízt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.