Ghugni kala chana fekete csicseriborsó tálalva friss korianderrel és citromlével

Ghugni kala chana fekete csicseriborsó

A Ghugni kala chana egy hagyományos indiai étel, amelyet általában éttermekben és otthon is gyakran készítenek. A fekete csicseriborsó különleges, gazdag ízét a fűszerkeverékek, mint a garam masala és a friss koriander még inkább kiemelik. Az ételt jellemzően chappatival vagy rizssel tálalják, és minden falatja autentikus indiai élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 55 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fekete csicseriborsó (Kala Chana)
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
1 db Zöld chili
1 tk. Cumin mag (kömény)
1 tk. Garam masala fűszerkeverék
1 ág Friss koriander
1 csipet
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete csicseriborsót előző nap áztasd be vízbe, majd másnap alaposan öblítsd le.

    Az áztatás segít, hogy a csicseriborsó könnyebben megpuhuljon és emészthetőbb legyen.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a köménymagot. Pár másodperc múlva add hozzá a finomra vágott hagymát, és pirítsd meg, amíg üvegesedik.

    A köménymag pörkölése kihozza a fűszer ízét és aromáját, így gazdagabb ízvilágot ad az ételnek.

    3

    A fokhagymát, gyömbért és zöld chilit vágd apróra, majd add hozzá a piruló hagymához. Pirítsd 1-2 percig.

    A fokhagyma és gyömbér egyedi íze igazi alapja a ghugni ételnek.

    4

    A paradicsomot aprítsd fel, és add hozzá a serpenyőbe. Főzd addig, amíg a paradicsom levet ereszt, és a fűszerek jól összeérnek.

    Ha a paradicsom savanyúbb, egy csipet cukrot adhatsz hozzá, hogy a leveses étel íze kiegyensúlyozott legyen.

    5

    Add hozzá a megáztatott csicseriborsót, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Főzd közepes lángon 30-40 percig, amíg a csicseriborsó megpuhul.

    Ha gyorsabban szeretnéd, használhatsz gyorsfőzőt, hogy időt spórolj.

    6

    Miután a csicseriborsó megpuhult, adj hozzá garam masalát, sót, és keverd jól el. Tálalás előtt locsold meg citromlével és friss korianderrel.

    A citromlé frissességet ad, és a koriander íze még jobban kiemeli a fűszerek gazdagságát.