A fekete csicseriborsót előző nap áztasd be vízbe, majd másnap alaposan öblítsd le.
Az áztatás segít, hogy a csicseriborsó könnyebben megpuhuljon és emészthetőbb legyen.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a köménymagot. Pár másodperc múlva add hozzá a finomra vágott hagymát, és pirítsd meg, amíg üvegesedik.
A köménymag pörkölése kihozza a fűszer ízét és aromáját, így gazdagabb ízvilágot ad az ételnek.
A fokhagymát, gyömbért és zöld chilit vágd apróra, majd add hozzá a piruló hagymához. Pirítsd 1-2 percig.
A fokhagyma és gyömbér egyedi íze igazi alapja a ghugni ételnek.
A paradicsomot aprítsd fel, és add hozzá a serpenyőbe. Főzd addig, amíg a paradicsom levet ereszt, és a fűszerek jól összeérnek.
Ha a paradicsom savanyúbb, egy csipet cukrot adhatsz hozzá, hogy a leveses étel íze kiegyensúlyozott legyen.
Add hozzá a megáztatott csicseriborsót, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Főzd közepes lángon 30-40 percig, amíg a csicseriborsó megpuhul.
Ha gyorsabban szeretnéd, használhatsz gyorsfőzőt, hogy időt spórolj.
Miután a csicseriborsó megpuhult, adj hozzá garam masalát, sót, és keverd jól el. Tálalás előtt locsold meg citromlével és friss korianderrel.
A citromlé frissességet ad, és a koriander íze még jobban kiemeli a fűszerek gazdagságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.