A csicseriborsót áztasd be vízbe legalább 6 órára vagy egész éjszakára. Ez segít abban, hogy a főzés gyorsabb és egyenletesebb legyen. Az áztatott csicseriborsót alaposan öblítsd le, mielőtt felhasználod.
Ha nincs időd áztatni, használhatsz gyorsabb főzésre szánt csicseriborsót, de az íze nem lesz olyan gazdag.
Egy nagyobb lábasban hevítsd fel az olívaolajat. Tedd bele a felaprított vöröshagymát, és párold üvegesre.
A hagymát alacsony hőmérsékleten is párolhatod, így édesebb ízt kapsz.
Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, gyömbért és a zöld chilit. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.
Ha nem szereted a csípős ételt, hagyd el a zöld chilit, de akkor a masala íze enyhébb lesz.
Keverd hozzá a fűszereket: köményt, koriandert, garam masalát és kurkumát. Pirítsd őket 1-2 percig, hogy a fűszerek kiadják az ízüket.
A fűszereket mindig frissen tedd hozzá, így még intenzívebb lesz az ízük.
Tedd hozzá a felkockázott paradicsomokat, és főzd őket, amíg a paradicsom levet ereszt, és kicsit sűrűsödni kezd. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.
A paradicsomot érdemes egy kicsit lepirítani, hogy jobban kibontakozzanak az ízei.
Hozzáadhatod az előzőleg áztatott csicseriborsót, és keverd össze a paradicsomos-fűszeres keverékkel.
Ha a csicseriborsó már előfőzött, akkor csökkentsd le a főzési időt, hogy ne legyen túlfőzve.
Önts annyi vizet a lábasba, hogy ellepje a csicseriborsót, és sózd ízlés szerint. Főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg a csicseriborsó megpuhul.
A főzési időt folyamatosan ellenőrizd, mert minden csicseriborsó másképp fő meg.
Amikor a csicseriborsó megpuhult, vedd le a lábast a tűzről, és szórd meg friss korianderlevelekkel. Facsard rá a citromot, hogy friss, üdítő ízt adjon az ételnek.
Ha szeretnéd, egy kis tejfölt is adhatunk hozzá tálalás előtt, hogy krémesebb legyen az étel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.