Ghugni masalával, fűszeres csicseriborsóval, korianderrel és citrommal tálalva

Ghugni masalával

A ghugni egy tradicionális indiai étel, amely csicseriborsóval és fűszeres masalával készül. Az étel a hétköznapi indiai családokban is gyakran szerepel, mivel könnyen elkészíthető és tápláló. A masala egy aromás fűszerkeverék, amely a csicseriborsót ínycsiklandóan gazdaggá teszi. Az étel egy igazi ízrobbanás, amely friss korianderlevelekkel és citromlével egészíthető ki. Eredetileg a nyugati indiai területekről származik, de mára már világszerte ismertté vált.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Szárított csicseriborsó
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 db Zöld chili
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
1 ek. Garam masala
0.5 tk. Kurkuma
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
1 csokor Friss korianderlevél
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót áztasd be vízbe legalább 6 órára vagy egész éjszakára. Ez segít abban, hogy a főzés gyorsabb és egyenletesebb legyen. Az áztatott csicseriborsót alaposan öblítsd le, mielőtt felhasználod.

    Ha nincs időd áztatni, használhatsz gyorsabb főzésre szánt csicseriborsót, de az íze nem lesz olyan gazdag.

    2

    Egy nagyobb lábasban hevítsd fel az olívaolajat. Tedd bele a felaprított vöröshagymát, és párold üvegesre.

    A hagymát alacsony hőmérsékleten is párolhatod, így édesebb ízt kapsz.

    3

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, gyömbért és a zöld chilit. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    Ha nem szereted a csípős ételt, hagyd el a zöld chilit, de akkor a masala íze enyhébb lesz.

    4

    Keverd hozzá a fűszereket: köményt, koriandert, garam masalát és kurkumát. Pirítsd őket 1-2 percig, hogy a fűszerek kiadják az ízüket.

    A fűszereket mindig frissen tedd hozzá, így még intenzívebb lesz az ízük.

    5

    Tedd hozzá a felkockázott paradicsomokat, és főzd őket, amíg a paradicsom levet ereszt, és kicsit sűrűsödni kezd. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.

    A paradicsomot érdemes egy kicsit lepirítani, hogy jobban kibontakozzanak az ízei.

    6

    Hozzáadhatod az előzőleg áztatott csicseriborsót, és keverd össze a paradicsomos-fűszeres keverékkel.

    Ha a csicseriborsó már előfőzött, akkor csökkentsd le a főzési időt, hogy ne legyen túlfőzve.

    7

    Önts annyi vizet a lábasba, hogy ellepje a csicseriborsót, és sózd ízlés szerint. Főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg a csicseriborsó megpuhul.

    A főzési időt folyamatosan ellenőrizd, mert minden csicseriborsó másképp fő meg.

    8

    Amikor a csicseriborsó megpuhult, vedd le a lábast a tűzről, és szórd meg friss korianderlevelekkel. Facsard rá a citromot, hogy friss, üdítő ízt adjon az ételnek.

    Ha szeretnéd, egy kis tejfölt is adhatunk hozzá tálalás előtt, hogy krémesebb legyen az étel.