Gigantes plaki petrezselyemmel, tálalva petrezselyemmel és friss kenyérrel

Gigantes plaki petrezselyemmel

A gigantes plaki egy tradicionális görög étel, amely szaftos paradicsomos szószban sült babot tartalmaz. A petrezselyem hozzáadása frissességet és színt ad az ételnek, amelyet lassú tűzön történő főzés tesz igazán gazdaggá.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Gigantes bab
4 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
400 g Paradicsom püré
100 ml Vörösbor
1 csipet Cukor
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A gigantes babot főzd meg sós vízben kb. 1-1,5 órán át, amíg teljesen megpuhul. Ha szükséges, öblítsd át őket hideg vízben.

    A baboknak teljesen meg kell puhulniuk, de ne főzd őket túl, hogy ne essen szét.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd olívaolajon párold meg egy nagy serpenyőben vagy lábasban, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma segít megerősíteni az étel ízét, így fontos, hogy ne hagyd ki.

    3

    Add hozzá a paradicsom pürét, a vörösbort, a cukrot, sót és borsot. Keverd jól össze, majd hagyd főzni a szószt 10-15 percig, amíg besűrűsödik.

    A cukor hozzáadása segít kiegyensúlyozni a paradicsom savasságát, de csak egy csipetnyit használj.

    4

    A megfőtt babot add a paradicsomos szószhoz, és keverd össze. Főzd tovább alacsony hőmérsékleten még 10-15 percig.

    A baboknak jól át kell szívniük a paradicsomos szószt, így a legjobb, ha lassú tűzön főzöd.

    5

    Tálald friss petrezselyemmel megszórva, és kínáld friss, ropogós kenyérrel.

    A petrezselyem frissessége kiemeli az étel ízét, és szép színt ad neki.