Gigantes plaki spenóttal, tálalva petrezselyemmel és friss kenyérrel

Gigantes plaki spenóttal

A gigantes plaki egy tradicionális görög étel, amely szaftos paradicsomos szószban sült babot tartalmaz. A spenót hozzáadása frissességet és tápláló értéket ad az ételnek, gazdagítva a mediterrán ízvilágot.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Gigantes bab
4 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
400 g Paradicsom püré
100 ml Fehérbor
1 csipet Cukor
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt bors
200 g Friss spenót

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A gigantes babot főzd meg sós vízben kb. 1-1,5 órán át, amíg teljesen megpuhul. Ha szükséges, öblítsd át őket hideg vízben.

    A baboknak teljesen meg kell puhulniuk, de ne főzd őket túl, hogy ne essen szét.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd olívaolajon párold meg egy nagy serpenyőben vagy lábasban, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma segít megerősíteni az étel ízét, így fontos, hogy ne hagyd ki.

    3

    Add hozzá a paradicsom pürét, a fehérbort, a cukrot, sót és borsot. Keverd jól össze, majd hagyd főzni a szószt 10-15 percig, amíg besűrűsödik.

    A fehérbor gazdagítja az étel ízét, és különleges mélységet ad neki.

    4

    A megfőtt babot add a paradicsomos szószhoz, és keverd össze. Főzd tovább alacsony hőmérsékleten még 10-15 percig.

    A baboknak jól át kell szívniük a paradicsomos szószt, így a legjobb, ha lassú tűzön főzöd.

    5

    Add hozzá a friss spenótot, és főzd tovább, amíg a spenót teljesen össze nem esik.

    A friss spenót gyorsan összeesik, ezért érdemes hozzáadni az étel végén.

    6

    Tálald friss petrezselyemmel megszórva, és kínáld friss, ropogós kenyérrel.

    A friss petrezselyem kiemeli az étel frissességét és szép színt ad neki.