Gluténmentes ramen tálalva csirkével és zöldségekkel

Gluten-Free Ramen (gluténmentes tésztával)

A Gluténmentes Ramen tökéletes választás azok számára, akik érzékenyek a gluténra, vagy tudatosan kerülik a gluténtartalmú ételeket. A tradicionális ramen tészták általában búzalisztből készülnek, de ma már számos gluténmentes alternatíva érhető el, például rizs-, kukorica- vagy hajdinaalapú tészták formájában. A gluténmentes ramen a modern diétás konyha és a japán ízvilág találkozásának kiváló példája. Ahogy az alaplé összeforr a fokhagyma és szezámolaj aromájával, a friss spenót és sárgarépa színt és textúrát ad az ételnek – így nemcsak mentes, de kifejezetten ízgazdag fogást kapunk. Ez a recept ideális azoknak, akik nem akarnak kompromisszumot kötni sem az egészség, sem az íz terén. A gluténmentes ramen tökéletes hétköznapi ebédként vagy egy könnyű vacsoraként is megállja a helyét, főleg ha friss alapanyagokkal készítjük el.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
560 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Gluténmentes ramen tészta
800 ml Csirkehúsleves alaplé (gluténmentes)
150 g Grillezett csirkemell (szeletelt)
50 g Bébispenót
50 g Reszelt sárgarépa
2 db Tojás (lágyra főzött)
1 szál Zöldhagyma
1 tk. Szezámmag
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdésként forrald fel az alaplevet egy lábasban. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és a szezámolajat, majd főzd 3-4 percig, hogy az ízek összeérjenek. TIPP: Ha gluténérzékeny vagy, győződj meg róla, hogy az alaplé és minden fűszer is gluténmentes!

    A fokhagymát ne pirítsd, csak add hozzá a forrásban lévő alapléhez, hogy ne égjen meg és ne legyen keserű.

    2

    Add a leveshez a reszelt sárgarépát és a bébispenótot, majd főzd további 3-4 percig. A spenótot csak a végén tedd bele, hogy ne veszítse el a frissességét.

    A sárgarépát julienne-re (gyufaszál vastagságú csíkokra) is vághatod a reszelés helyett, így szebb lesz a tálalás.

    3

    Közben főzd meg a tojásokat lágyra (kb. 6 perc forrástól számítva), majd tedd hideg vízbe, hámozd meg, és félbevágva tedd félre.

    A tökéletes lágytojáshoz a forrásban lévő vízbe óvatosan engedd bele a tojásokat, és pontosan mérd az időt. A hideg víz segít megállítani a főzést és könnyebben hámozhatod.

    4

    Egy másik edényben főzd meg a gluténmentes ramen tésztát a csomagolás szerint, majd szűrd le. Ne öblítsd le hideg vízzel, így jobban felszívja az ízeket.

    A gluténmentes tészták hajlamosabbak a túlfővésre, ezért figyelj rájuk főzés közben, és kóstold meg, hogy al dente maradjon.

    5

    A tálaláshoz helyezz tésztát a tál aljára, öntsd rá a zöldséges alaplevet, helyezd rá a grillezett csirkeszeleteket, a tojásokat, majd szórd meg zöldhagymával és szezámmaggal.

    A tálalásnál ügyelj a rétegezésre: a tészta alul, a leves felül, a feltétek pedig látványosan elrendezve a tetején. Használj mély tálakat, hogy minden beleférjen.