Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a croissantok egyenletesen süljenek meg.
Egy tálban keverd össze a gluténmentes lisztet, a mandulalisztet és a tápiókalisztet.
A gluténmentes lisztek keverése javítja a tészta állagát és ízét.
Adj hozzá a növényi vajat, és morzsold el a lisztkeverékkel, amíg morzsás állagú lesz.
A növényi vaj legyen hideg, hogy könnyebben morzsolható legyen a liszttel. A túlmelegedett vaj ragacsossá teheti a tésztát.
Egy másik edényben keverd össze a növényi tejet, a mézet, a tojást és az élesztőt, majd hagyd állni 5 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
A tej ne legyen túl forró, mert az elpusztíthatja az élesztőt. A méz segíti az élesztő aktiválódását.
Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, és dolgozd össze, amíg egy lágy tésztát kapsz.
Ne dolgozd túl a tésztát, mert az keményítheti. Épp csak annyira gyúrd össze, hogy összeálljon.
A tésztát nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. Használj éles kést vagy pizzavágót a háromszögekhez, hogy szép egyenletesek legyenek.
A háromszögek szélesebb végére kanalazz egy kevés apróra vágott gluténmentes étcsokoládét, majd tekerd fel croissant formára.
Ne tegyél túl sok csokoládét, mert kifolyhat sütés közben. A feltekerést a szélesebb végétől kezdd, és szorosan tekerd fel.
Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyd kelni 20 percig.
A keléshez takard le a croissantokat egy tiszta konyharuhával, hogy ne száradjanak ki.
Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
Figyeld a croissantokat sütés közben, mert a gluténmentes tészta hamarabb megéghet. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Ha kihűltek, szórd meg porcukorral, és már tálalhatod is.
A porcukrot érdemes szitálva rászórni, hogy egyenletesebb legyen a bevonat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.