Gobhi Methi Sabzi tálban, friss korianderrel díszítve

Gobhi Methi Sabzi

A Gobhi Methi Sabzi egy tradicionális indiai étel, amely a karfiolt és methi (lóhere) leveleket egyesíti, hogy gazdag, fűszeres ételt alkosson. Az étel gazdag ízekben, mint a kurkuma, kömény és koriander, és minden falat egy igazi ínycsiklandó élmény. A Gobhi Methi Sabzi tökéletes választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, és minden indiai konyha alapétele. A methi levelek friss ízét a karfiol édessége tökéletesen kiegészíti, míg a fűszerek gazdagítják az étel ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Karfiol
200 g Friss methi (lóhere)
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
1 db Zöld chili
2 cm Friss gyömbér
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
1 tk.
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. A methi (lóhere) leveleit is alaposan mosd meg és szedd le a szárát.

    A karfiol rózsáit apró darabokra szedd, hogy gyorsan megpuhuljanak és egyenletesen ízesíthetők legyenek.

    2

    Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olajat, add hozzá a köményt és pirítsd meg egy-két percig, amíg illatos nem lesz.

    A kömény pirítása segít kihozni az ízeket, így érdemes odafigyelni, hogy ne égjen meg.

    3

    Ezután add hozzá az apróra vágott hagymát és gyömbért, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A hagyma üvegesedése azt jelzi, hogy elkészült, és kész a következő lépéshez.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, kurkumát és sót, és főzd őket 5-6 percig, amíg a paradicsom megpuhul és szószos állagúvá válik.

    Ha a paradicsom nem elég lédús, adj hozzá egy kevés vizet, hogy szószosabb legyen.

    5

    Tedd hozzá a karfiolt és jól keverd össze. Önts rá egy kevés vizet, hogy a karfiolt ellepje. Főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a karfiol megpuhul.

    Ha nem akarod, hogy a karfiol szétessen, ellenőrizd, hogy ne főzd túl, mert akkor szétmállik.

    6

    Miután a karfiol megpuhult, add hozzá a methi leveleket és keverd össze. Főzd további 5-6 percig, hogy a methi jól összeolvadjon a zöldségekkel.

    A methi gyorsan megfő, ezért ne főzd túl, hogy friss és ízes maradjon.

    7

    Vedd le a tűzről, és tálald melegen, naan kenyérrel vagy rizzsel.

    Ez a sabzi jól illik friss naan kenyérhez vagy egy adag párolt rizshez.