Gofri burger tálalva

Gofri Burger

A gofri burger egy modern gasztronómiai innováció, amely ötvözi a klasszikus gofri ropogós textúráját a hamburgerek gazdag ízvilágával. A szaftos marhahús, az olvadt cheddar sajt és a ropogós bacon tökéletes harmóniát alkot a könnyed, enyhén édeskés gofrival. Ez a recept tökéletes választás lehet egy baráti összejövetelre vagy egy különleges vacsorára, ahol a megszokott burgerek helyett valami igazán egyedit szeretnél kínálni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 ek. Cukor
2 db Tojás
80 g Vaj
200 ml Tej
1 tk. Vanília kivonat
4 db Marhahús pogácsa
4 szelet Cheddar sajt
4 levél Saláta
1 db Paradicsom
100 g Bacon
4 ek. Majonéz
2 tk. Mustár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg egy kis lábosban, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.

    A vajat ne forrósítsd, csak olvaszd meg. Ha túl forró, befolyásolhatja a tészta állagát.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Ez biztosítja, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen oszoljanak el.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomókat.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliát és a tejet. Keverd simára, hogy homogén tésztát kapj.

    A tej szobahőmérsékletű legyen, hogy ne hűtse le a vajat.

    4

    Fokozatosan öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert ettől a tészta kemény lehet!

    Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak. A csomók nem feltétlenül jelentenek problémát.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le a tészta.

    A gofrisütőnek teljesen fel kell melegednie, mielőtt beleöntöd a tésztát.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, majd süsd aranybarnára, körülbelül 3-5 percig. Az idő a sütő teljesítményétől függően változhat.

    Ne nyisd ki a gofrisütőt sütés közben, mert a gofri összetörhet.

    7

    Vedd ki a kész gofrit, majd hagyd kicsit hűlni egy rácson, hogy ropogós maradjon.

    A rács helyett papírtörlőn is hűtheted, de a rács jobban szellőzik.

    8

    A marhahús pogácsákat grillezd vagy süsd serpenyőben közepes lángon mindkét oldalán 3-4 percig, amíg átsülnek.

    Ne nyomkodd le a pogácsákat sütés közben, mert elvesztik a nedvességtartalmukat.

    9

    A bacon szeleteket pirítsd ropogósra egy serpenyőben, majd itasd le róluk a felesleges zsiradékot papírtörlő segítségével.

    A bacont alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg.

    10

    Vágd fel a paradicsomot vékony szeletekre, és készítsd elő a salátaleveleket.

    A paradicsom helyett használhatsz koktélparadicsomot is, félbevágva.

    11

    Kend meg az egyik gofrit egy kevés majonézzel és mustárral, majd helyezz rá egy marhahús pogácsát, egy szelet cheddart, bacont, paradicsomot és salátát.

    A majonéz és mustár mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Különböző szószokkal is kísérletezhetsz.

    12

    Helyezz rá egy másik gofrit, hogy elkészüljön a szendvics, majd szervírozd azonnal.

    Ha a gofri burger túl magas, egy fogpiszkálóval rögzítheted, hogy ne essen szét.