Mini gofri válogatás édes és sós feltétekkel: Nutella, eper, sajt, bacon, tejszínhab

Gofri Kóstoló Menü (Többféle Kis Adag)

A gofri az egyik legsokoldalúbb étel – lehet reggeli, desszert vagy akár sós főfogás is. A kóstoló menü ötlete abból született, hogy ne kelljen választani az édes és sós változat között: egy fogásban kipróbálhatod mindkettőt. A mini gofrik előnye, hogy könnyen variálhatók: egy kis Nutella és tejszínhab a klasszikus édességhez, friss eper (zöld rész nélkül!) a gyümölcsös ízekhez, vagy reszelt sajt és bacon a sósabb ízvilág kedvelőinek. Tökéletes választás vendégváráshoz, családi reggelikhez vagy akár különleges reggeli tálaláshoz is. Tipp: A gofrik előre elkészíthetők, majd tálalás előtt frissen felmelegíthetők vagy újrasüthetők a ropogósság érdekében.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Tojás
250 ml Tej
60 g Vaj
1 tk. Sütőpor
1 ek. Cukor
1 csipet
50 g Nutella
3 db Eper
40 g Reszelt sajt
30 g Pirított bacon
50 g Tejszínhab

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd fel a vajat alacsony hőmérsékleten, majd hagyd langyosra hűlni. Tipp: Ne legyen túl forró, hogy ne fője meg a tojást a tésztában.

    A vajat mikróban is felolvaszthatod, de figyelj rá, hogy ne forrósodjon túl. Ha nincs vaj, használhatsz olajat is, de a vajjal finomabb lesz a gofri.

    2

    Egy nagy tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, az olvasztott vajat, a cukrot és a csipet sót. Szitáld bele a lisztet és a sütőport, majd keverd simára. Tipp: A csomómentes tésztához használj kézi habverőt vagy botmixert.

    A lisztet érdemes szitálva hozzáadni, hogy ne legyen csomós a tészta. Ha nincs sütőporod, használhatsz szódabikarbónát is, de akkor egy kevés citromlé is kell hozzá.

    3

    Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki kevés olajjal vagy vajjal. Kanalazz kis adagokat a tésztából, hogy mini gofrikat kapj, majd süsd őket aranybarnára kb. 3-4 perc alatt. Tipp: Ha többféle ízű gofrit készítesz, érdemes minden adagot külön sütni és jelölni.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, különben a gofri nem lesz ropogós. Ha nincs gofrisütőd, sütheted a tésztát serpenyőben is, mint a palacsintát.

    4

    Az elkészült mini gofrikat különböző feltétekkel díszítsd: egyikre Nutella és tejszínhab, másikra szeletelt eper (levél nélkül!), harmadikra reszelt sajt és pirított bacon kerüljön. Tipp: Ízlés szerint akár többféle kombinációt is kipróbálhatsz.

    A feltétekhez használhatsz bármit, amit szeretsz. Próbáld ki a gyümölcsöket, a csokoládét, a lekvárt, a mézet, a joghurtot, a dióféléket, vagy akár a sós feltéteket is.

    5

    Tálald a különféle kis adagokat egy nagy tálcán vagy fatálon, hogy mindenki kedvére válogathasson. Tipp: Az édes és sós kombináció együtt igazán különleges élményt nyújt.

    A gofrikat tálalhatod melegen vagy hidegen is. Ha hidegen tálalod, érdemes előre elkészíteni a feltéteket, hogy ne ázzanak el a gofri.