A vajat olvaszd meg egy kis lábosban, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.
A vaj ne legyen forró, amikor a tésztához adod, mert megfőzheti a tojásokat.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Ez biztosítja, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen oszoljanak el.
A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy a gofri egyenletesen keljen meg.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott vajat és a tejet. Keverd simára, hogy homogén tésztát kapj.
A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek, így könnyebben összekeverednek és a tészta is homogénebb lesz.
Fokozatosan öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert ettől a tészta kemény lehet!
A tésztát csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek. A csomók nem bajok!
Melegítsd elő a gofrisütőt és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le a tészta.
A gofrisütőnek forrónak kell lennie, mielőtt a tésztát beleöntöd.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, majd süsd aranybarnára, körülbelül 3-5 percig. Az idő a sütő teljesítményétől függően változhat.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat.
Vedd ki a kész gofrit, majd hagyd kicsit hűlni egy rácson, hogy ropogós maradjon.
A rácson hűlés segít elkerülni, hogy a gofri alja bepárásodjon.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
A sütőt légkeveréses fokozaton is bekapcsolhatod.
Helyezd a gofrikat egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd kend meg a tetejüket paradicsomszósszal.
Használhatsz bolti vagy házi készítésű paradicsomszószt.
Szórd meg reszelt mozzarellával, majd helyezz rá pepperoniszeleteket.
Használhatsz más sajtot és feltétet is ízlés szerint.
Szórd meg oregánóval és bazsalikommal az extra ízért.
Friss fűszernövényekkel még intenzívebb ízt érhetsz el, de a szárított változat is tökéletes.
Süsd a gofripizzákat előmelegített sütőben 5-7 percig, vagy amíg a sajt megolvad és enyhén megpirul.
Figyeld a pizzákat sütés közben, nehogy megégjenek.
Vedd ki a sütőből, hagyd pár percig hűlni, majd tálald forrón.
A hűtőrácson hagyd hűlni, hogy az alja ne ázzon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.