Gofri pizza tálalva

Gofri Pizza

A gofri pizza egy kreatív és gyors étel, amely a ropogós gofri és a klasszikus pizza legjobb tulajdonságait ötvözi. Az ötlet onnan származik, hogy a gofri textúrája tökéletes alapként szolgálhat egy sós feltéthez, különösen paradicsomszósszal és olvadt sajttal kombinálva. Ez a recept tökéletes választás lehet egy gyors vacsorához, baráti összejövetelekhez vagy egy különleges ebédként. Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni, próbáld ki extra feltétekkel, mint például sonkával, olívával vagy gombával!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 ek. Cukor
2 db Tojás
80 g Vaj
200 ml Tej
150 g Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
50 g Pepperoni
1 tk. Oregánó
1 tk. Bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg egy kis lábosban, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.

    A vaj ne legyen forró, amikor a tésztához adod, mert megfőzheti a tojásokat.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Ez biztosítja, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen oszoljanak el.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy a gofri egyenletesen keljen meg.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott vajat és a tejet. Keverd simára, hogy homogén tésztát kapj.

    A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek, így könnyebben összekeverednek és a tészta is homogénebb lesz.

    4

    Fokozatosan öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert ettől a tészta kemény lehet!

    A tésztát csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek. A csomók nem bajok!

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le a tészta.

    A gofrisütőnek forrónak kell lennie, mielőtt a tésztát beleöntöd.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, majd süsd aranybarnára, körülbelül 3-5 percig. Az idő a sütő teljesítményétől függően változhat.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat.

    7

    Vedd ki a kész gofrit, majd hagyd kicsit hűlni egy rácson, hogy ropogós maradjon.

    A rácson hűlés segít elkerülni, hogy a gofri alja bepárásodjon.

    8

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

    A sütőt légkeveréses fokozaton is bekapcsolhatod.

    9

    Helyezd a gofrikat egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd kend meg a tetejüket paradicsomszósszal.

    Használhatsz bolti vagy házi készítésű paradicsomszószt.

    10

    Szórd meg reszelt mozzarellával, majd helyezz rá pepperoniszeleteket.

    Használhatsz más sajtot és feltétet is ízlés szerint.

    11

    Szórd meg oregánóval és bazsalikommal az extra ízért.

    Friss fűszernövényekkel még intenzívebb ízt érhetsz el, de a szárított változat is tökéletes.

    12

    Süsd a gofripizzákat előmelegített sütőben 5-7 percig, vagy amíg a sajt megolvad és enyhén megpirul.

    Figyeld a pizzákat sütés közben, nehogy megégjenek.

    13

    Vedd ki a sütőből, hagyd pár percig hűlni, majd tálald forrón.

    A hűtőrácson hagyd hűlni, hogy az alja ne ázzon el.