Golden Syrup Pancake brit palacsinta tálalva

Golden Syrup Pancake

A Golden Syrup Pancake egy klasszikus brit reggeli vagy desszert, amely egyszerű, de rendkívül ízletes. A palacsinták lágyak és enyhén édesek, tökéletesen kiegészülnek a gazdag, karamellás golden syrup-pal. Az aranyszirup egy tradicionális angol édesítőszer, amelyet gyakran használnak süteményekben és édességekben. Az angol palacsinták általában kisebbek és vastagabbak, mint a francia crêpe-ek, de nem olyan puffadtak, mint az amerikai verzió. Egy forró, golden syrup-pal meglocsolt palacsinta igazi nosztalgikus, otthonos élményt nyújt, amely tökéletes a hideg reggelekre vagy délutáni teázás mellé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Liszt
5 g Sütőpor
30 g Cukor
1 csipet
1 db Tojás
180 ml Tej
20 g Vaj (olvasztva)
10 ml Olaj (sütéshez)
50 ml Golden syrup (tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot és sót.

    A sütőpor egyenletes eloszlása fontos a palacsinták megfelelő megkeléséhez.

    2

    Egy másik edényben verd fel a tojást, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat.

    A tojást érdemes külön felverni, hogy a palacsinta könnyebb legyen.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor rágós lesz a palacsinta. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek.

    4

    Hagyd a tésztát pihenni 10-15 percig, hogy az állaga tökéletes legyen a sütéshez.

    A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így a palacsinta lágyabb lesz.

    5

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj rá egy kevés olajat.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, de ne legyen túl forró, mert akkor a palacsinta megég.

    6

    Önts kis adagokat a serpenyőbe (kb. 8 cm átmérőjű köröket), és süsd 1-2 percig, amíg buborékok jelennek meg a tetején.

    A buborékok megjelenése jelzi, hogy a palacsinta alja megsült, és meg lehet fordítani.

    7

    Fordítsd meg a palacsintákat, és süsd további 1 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    A második oldal gyorsabban sül, ezért figyelj rá, hogy ne égjen meg.

    8

    Vedd ki a serpenyőből, és ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával.

    A kész palacsintákat tedd egy tányérra, és takard le fóliával, hogy melegen maradjanak.

    9

    Tálald melegen golden syrup-pal meglocsolva.

    A golden syrup helyett használhatsz juharszirupot, mézet vagy más kedvenc öntetet is.