Gomae spenót, szezámmaggal és öntettel tálalva

Gomae spenóttal

A Gomae egy népszerű japán étel, amely friss spenótleveleket szezámolajjal és szójaszósszal kombinál. Az étel friss, ropogós és gazdag ízű, a szezámmag pedig különleges textúrát ad neki. A Gomae tökéletes köret lehet egy japán étkezéshez, de önálló ételként is fogyasztható. A spenót és a szezám keveréke rendkívül tápláló és frissítő, és mivel gyorsan elkészíthető, ideális választás egy könnyű étkezéshez. Technikai tanács: A spenótot sose főzd túl, hogy megőrizze élénk zöld színét és tápanyagtartalmát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Friss spenót
2 ek. Szezámmag
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
1 ek. Rizsecet
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A spenótot alaposan mosd meg, majd forralj fel egy nagy fazék vizet. A vízbe tegyél egy kis sót, és forrázd le a spenótot 1-2 percig.

    A spenótot ne főzd túl! Csak annyi ideig főzd, amíg a levelei megfonnyadnak, és gyönyörű zöld színük marad.

    2

    A spenótot szűrd le, majd hűtsd le hideg vízben, hogy megőrizze a színét és megállítsd a főzési folyamatot. Miután lecsurgott, jól facsard ki a felesleges vizet.

    Ha nincs elég helyed a tálban, nyugodtan oszd két részre a spenótot, így könnyebben tudod keverni és leöblíteni.

    3

    A szezámmagot egy száraz serpenyőben pirítsd meg pár percig, amíg enyhén megpirul és illatos lesz. Ezután tedd félre.

    Ne hagyd őrizetlenül a szezámmagot, mert hamar megéghet! Figyeld, amíg eléri a tökéletes aranybarnát.

    4

    A pirított szezámmagot tedd egy mozsárba, és egy kis sóval törd össze, hogy finom pasztát kapj.

    Ha nincs mozsarad, használhatsz egy konyhai robotgépet is, de ügyelj arra, hogy ne pürésítsd túl!

    5

    Egy kis tálban keverd össze a szezámolajat, szójaszószt, rizsecetet és a cukrot. Add hozzá a szezámpasztát, és alaposan keverd el.

    A szósz állaga ne legyen túl sűrű, ha szükséges, egy kis vizet is adhatsz hozzá.

    6

    A lecsurgatott spenótot aprítsd fel, és tálald egy nagyobb tálban. Öntsd rá a szezámos öntetet, és jól keverd össze, hogy a spenót minden levele bevonódjon.

    Ha a spenót még túl meleg lenne, hagyd egy kicsit kihűlni, hogy az öntet ne olvadjon el.

    7

    Szórj a tetejére egy kevés extra pirított szezámmagot díszítésként, és tálald.

    A szezámmag a végén való szórása még gazdagabbá teszi a textúrát, és egy kis ropogósságot ad az ételnek.