Gombapaprikás vegán nokedlivel tálalva

Gombapaprikás vegán nokedlivel

A gombapaprikás nokedlivel a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb fogása. Ez a recept a hagyományos ízeket idézi meg, miközben teljesen növényi alapú. A gomba gazdag textúrája és a fűszerpaprika harmonikus ízvilága tökéletesen kiegészíti a puha, házi készítésű vegán nokedlit. Ideális választás azok számára, akik szeretnék élvezni a magyaros ízeket vegán változatban is. Készítsd el, és hozd el az otthon melegét az asztalra!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Champignon gomba
2 db Vöröshagyma
2 db Fokhagymagerezd
2 tk. Fűszerpaprika
3 ek. Olívaolaj
200 ml Víz
200 ml Szójatejszín
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem
250 g Teljes kiőrlésű liszt
50 g Csicseriborsóliszt
150 ml Víz (a nokedlihez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk össze, és a gombát szeleteljük fel.

    A gombapaprikáshoz bármilyen gombát használhatsz, de a csiperke vagy a barna csiperke a legelterjedtebb.

    2

    Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát is, majd röviden tovább pirítjuk.

    A hagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjen meg. A fokhagymát csak a végén add hozzá, mert hamar megéghet.

    3

    Lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, és hozzákeverjük a fűszerpaprikát. Azonnal felöntjük vízzel, hogy ne égjen meg a paprika.

    A fűszerpaprika könnyen megég, ami keserű ízt ad az ételnek. Ezért fontos, hogy lehúzd a serpenyőt a tűzről, és azonnal felöntsd vízzel.

    4

    Beletesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon pároljuk 10-15 percig.

    A gomba sok vizet fog engedni. Párold addig, amíg a leve elpárolog, és a gomba megpuhul.

    5

    Hozzáadjuk a szójatejszínt, és alaposan elkeverjük. Forraljuk össze, majd szórjuk meg friss petrezselyemmel.

    A szójatejszín helyett használhatsz kókusztejet vagy zabtejszínt is. A petrezselymet csak a végén add hozzá, hogy megőrizze a frissességét.

    6

    A nokedlihez keverjük össze a liszteket és a vizet egy tálban, hogy sima tésztát kapjunk.

    A nokedli tésztája ne legyen se túl sűrű, se túl híg. Ha túl sűrű, adj hozzá még vizet, ha túl híg, adj hozzá még lisztet.

    7

    Forrásban lévő sós vízbe nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát, és addig főzzük, amíg a nokedlik feljönnek a víz tetejére.

    Ha nincs nokedliszaggatód, használhatsz egy lyukas merőkanalat vagy egy deszkát és egy kést.

    8

    Leszűrjük a nokedlit, és kevés olívaolajjal összeforgatjuk, hogy ne ragadjanak össze.

    A nokedlit azonnal szűrd le, amint feljönnek a víz tetejére, különben túlfőnek.

    9

    Tálaljuk a gombapaprikást a friss, forró vegán nokedlivel.

    A gombapaprikást tálalhatod savanyú uborkával vagy káposztasalátával is.