A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk össze, és a gombát szeleteljük fel.
A gombapaprikáshoz bármilyen gombát használhatsz, de a csiperke vagy a barna csiperke a legelterjedtebb.
Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát is, majd röviden tovább pirítjuk.
A hagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjen meg. A fokhagymát csak a végén add hozzá, mert hamar megéghet.
Lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, és hozzákeverjük a fűszerpaprikát. Azonnal felöntjük vízzel, hogy ne égjen meg a paprika.
A fűszerpaprika könnyen megég, ami keserű ízt ad az ételnek. Ezért fontos, hogy lehúzd a serpenyőt a tűzről, és azonnal felöntsd vízzel.
Beletesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon pároljuk 10-15 percig.
A gomba sok vizet fog engedni. Párold addig, amíg a leve elpárolog, és a gomba megpuhul.
Hozzáadjuk a szójatejszínt, és alaposan elkeverjük. Forraljuk össze, majd szórjuk meg friss petrezselyemmel.
A szójatejszín helyett használhatsz kókusztejet vagy zabtejszínt is. A petrezselymet csak a végén add hozzá, hogy megőrizze a frissességét.
A nokedlihez keverjük össze a liszteket és a vizet egy tálban, hogy sima tésztát kapjunk.
A nokedli tésztája ne legyen se túl sűrű, se túl híg. Ha túl sűrű, adj hozzá még vizet, ha túl híg, adj hozzá még lisztet.
Forrásban lévő sós vízbe nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát, és addig főzzük, amíg a nokedlik feljönnek a víz tetejére.
Ha nincs nokedliszaggatód, használhatsz egy lyukas merőkanalat vagy egy deszkát és egy kést.
Leszűrjük a nokedlit, és kevés olívaolajjal összeforgatjuk, hogy ne ragadjanak össze.
A nokedlit azonnal szűrd le, amint feljönnek a víz tetejére, különben túlfőnek.
Tálaljuk a gombapaprikást a friss, forró vegán nokedlivel.
A gombapaprikást tálalhatod savanyú uborkával vagy káposztasalátával is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.