Készítsd elő az összes hozzávalót. A gorgonzolát reszeld le, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.
A gorgonzola helyett használhatsz más kéksajtot is, ízlés szerint.
A tojássárgáját keverd össze a liszttel, sóval és egy csipet cukorral.
A cukor kiemeli a sajt ízét, de el is hagyható, ha nem szeretnél édeskéset.
A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.
Ha nincs tejed, használhatsz tejszínt is, a felfújt még krémesebb lesz.
A gorgonzola sajtot keverd bele a tejes tojássárgájás masszába.
A gorgonzola erőteljes ízű sajt, ezért érdemes kóstolgatni a masszát, hogy eltaláld a megfelelő mennyiséget.
A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a sajtos masszába.
A kemény habba vert tojásfehérje titka a hideg tojás és a tiszta eszközök.
A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a sajtos masszát.
Használj magas falú formát, mert a felfújt sütés közben megemelkedik.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.
Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.
A gorgonzolás felfújt remekül illik egy pohár vörösborhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.