Gorgonzolás felfújt tálalva

Gorgonzolás felfújt

A gorgonzolás felfújt egy könnyed, sós étel, amely a gorgonzola sajt gazdag ízét ötvözi a tojásos, lágy textúrával. Az étel a francia konyha egyik legkedveltebb sós desszertje, és már számos nemzet konyhájában is megtalálható. Tökéletes választás vacsorákra, mint előétel vagy főétel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Gorgonzola sajt
4 db Tojás
200 ml Tej
50 g Liszt
30 g Vaj
1 cs. Cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A gorgonzolát reszeld le, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.

    A gorgonzola helyett használhatsz más kéksajtot is, ízlés szerint.

    2

    A tojássárgáját keverd össze a liszttel, sóval és egy csipet cukorral.

    A cukor kiemeli a sajt ízét, de el is hagyható, ha nem szeretnél édeskéset.

    3

    A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.

    Ha nincs tejed, használhatsz tejszínt is, a felfújt még krémesebb lesz.

    4

    A gorgonzola sajtot keverd bele a tejes tojássárgájás masszába.

    A gorgonzola erőteljes ízű sajt, ezért érdemes kóstolgatni a masszát, hogy eltaláld a megfelelő mennyiséget.

    5

    A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a sajtos masszába.

    A kemény habba vert tojásfehérje titka a hideg tojás és a tiszta eszközök.

    6

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a sajtos masszát.

    Használj magas falú formát, mert a felfújt sütés közben megemelkedik.

    7

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.

    A gorgonzolás felfújt remekül illik egy pohár vörösborhoz.