Mérd ki az összes hozzávalót, és győződj meg róla, hogy a víz langyos (kb. 37 °C), különben az élesztő nem fog működni.
Használj digitális hőmérőt a víz hőmérsékletének ellenőrzéséhez, vagy érezd meg az ujjaddal - langyosnak kell lennie, nem forrónak.
Egy nagy keverőtálba szitáld bele a lisztet, add hozzá az élesztőt, a cukrot és a sót. Ez lesz a száraz alapkeveréked.
A liszt átszitálása segít, hogy a naan könnyebb és levegősebb legyen.
Add hozzá a joghurtot, olívaolajat és a langyos vizet a száraz hozzávalókhoz. Keverd össze fakanállal vagy kézzel, amíg tésztává nem áll össze.
A joghurt legyen szobahőmérsékletű, hogy ne hűtse le a tésztát.
Gyúrd a tésztát kb. 10 percig lisztezett felületen, amíg sima és rugalmas nem lesz. Tipp: a jól meggyúrt tészta nem ragad, és visszaugrik, ha enyhén benyomod.
Ha a tészta nagyon ragad, adj hozzá még egy kevés lisztet, de ne túl sokat, mert akkor kemény lesz.
Tedd a tésztát egy olajjal vékonyan kikent tálba, fedd le konyharuhával, és hagyd kelni 1 órát meleg helyen, amíg a duplájára nő.
A konyharuhát nedvesítsd be, hogy ne száradjon ki a tészta.
Miután megkelt, oszd a tésztát 6 egyenlő részre. Formálj belőlük gombócokat, majd nyújtsd ki őket oválisra, kb. 0,5 cm vastagra.
A gombócokat takard le konyharuhával, amíg a többit nyújtod, hogy ne száradjanak ki.
Morzsold el a gorgonzolát, és szórd egyenletesen az egyik naan felére. Hajtsd rá a másik felét, és óvatosan nyújtsd újra egy picit, hogy a sajt egyenletesen eloszoljon belül.
Ne tegyél túl sok sajtot, mert akkor kifolyik sütés közben.
Forrósíts fel egy száraz serpenyőt közepes-magas hőfokon. Tedd bele a naan-t, és süsd 1-2 percig, amíg buborékos lesz az egyik oldala.
A serpenyő legyen elég forró, különben a naan nem fog megfelelően megsülni.
Fordítsd meg, majd süsd további 1 percig. Amikor barna foltok jelennek meg, készen van. Tipp: a gorgonzola kissé kifolyhat, de ettől csak még finomabb lesz!
Ha nincs serpenyőd, sütőben is megsütheted, de akkor nem lesz olyan puha.
Még forrón kend meg olvasztott vajjal. Ismételd meg a többi adaggal is. Melegen a legfinomabb!
A vajhoz adhatsz egy kevés zúzott fokhagymát és aprított petrezselymet is, hogy még ízletesebb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.