Görög joghurtos torta elegáns tálalásban

Görög joghurtos torta

A görög joghurtos torta egy frissítő és egészséges desszert, amely tökéletes választás nyári napokra. A krémes joghurt és a friss gyümölcsök harmonikus kombinációja nemcsak finom, de látványos is. Ez a torta egyszerűen elkészíthető, és ideális desszert családi vagy baráti összejövetelekre.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
2700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
150 g Liszt
100 g Cukor
100 g Vaj
3 db Tojás
1 cs. Sütőpor
300 g Görög joghurt
200 ml Tejszín
10 g Zselatin
30 g Méz
200 g Friss gyümölcs (eper, áfonya, málna)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy tortaformát sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése kulcsfontosságú. A tortaforma alját érdemes sütőpapírral kibélelni, hogy könnyen ki tudd venni a kész tortát.

    2

    Keverd habosra a vajat és a cukrot, majd egyenként add hozzá a tojásokat.

    A vaj és a cukor habosra keverése biztosítja a torta könnyed és puha állagát. A tojásokat egyenként add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sütőport, majd fokozatosan adagold a nedves hozzávalókhoz.

    A lisztet és a sütőport érdemes előre összekeverni, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában. A nedves és száraz hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy ne legyen csomós a tészta.

    4

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 20-25 percig. Hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőtől függően változhat. Végezz tűpróbát: szúrj egy fogpiszkálót a torta közepébe, és ha tisztán jön ki, akkor a torta megsült. A tortát rácson hagyd kihűlni, mielőtt megkened a krémmel.

    5

    A krémhez keverd össze a görög joghurtot, a tejszínt és a mézet, amíg sima és krémes állagot nem kapsz.

    A görög joghurt legyen hideg, a tejszínt pedig verd fel kemény habbá külön tálban, majd óvatosan forgasd a joghurthoz. Ez könnyedebb krémet eredményez.

    6

    Oldd fel a zselatint kevés meleg vízben, majd add a joghurtos krémhez. Keverd alaposan össze.

    A zselatint a csomagoláson található utasítások szerint oldd fel. Fontos, hogy ne legyen csomós, különben nem fog egyenletesen eloszolni a krémben. A zselatint folyamatos keverés mellett csorgasd a krémbe.

    7

    A kihűlt tortalapra simítsd rá a joghurtos krémet, majd díszítsd a tortát friss gyümölcsökkel.

    A tortalapnak teljesen ki kell hűlnie, mielőtt rákened a krémet, különben a krém megolvad. A gyümölcsöket szeleteld fel vékonyan, hogy könnyen lehessen szeletelni a tortát.

    8

    Helyezd a tortát hűtőbe legalább 3 órára, hogy a krém megdermedjen. Tálalás előtt szeleteld fel.

    A tortát legalább 3 órára, de inkább egy éjszakára tedd hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen. Tálalás előtt érdemes a tortát kivenni a hűtőből 15-20 percre, hogy könnyebben lehessen szeletelni.