Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy tortaformát sütőpapírral.
A sütő előmelegítése kulcsfontosságú. A tortaforma alját érdemes sütőpapírral kibélelni, hogy könnyen ki tudd venni a kész tortát.
Keverd habosra a vajat és a cukrot, majd egyenként add hozzá a tojásokat.
A vaj és a cukor habosra keverése biztosítja a torta könnyed és puha állagát. A tojásokat egyenként add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sütőport, majd fokozatosan adagold a nedves hozzávalókhoz.
A lisztet és a sütőport érdemes előre összekeverni, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában. A nedves és száraz hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy ne legyen csomós a tészta.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 20-25 percig. Hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőtől függően változhat. Végezz tűpróbát: szúrj egy fogpiszkálót a torta közepébe, és ha tisztán jön ki, akkor a torta megsült. A tortát rácson hagyd kihűlni, mielőtt megkened a krémmel.
A krémhez keverd össze a görög joghurtot, a tejszínt és a mézet, amíg sima és krémes állagot nem kapsz.
A görög joghurt legyen hideg, a tejszínt pedig verd fel kemény habbá külön tálban, majd óvatosan forgasd a joghurthoz. Ez könnyedebb krémet eredményez.
Oldd fel a zselatint kevés meleg vízben, majd add a joghurtos krémhez. Keverd alaposan össze.
A zselatint a csomagoláson található utasítások szerint oldd fel. Fontos, hogy ne legyen csomós, különben nem fog egyenletesen eloszolni a krémben. A zselatint folyamatos keverés mellett csorgasd a krémbe.
A kihűlt tortalapra simítsd rá a joghurtos krémet, majd díszítsd a tortát friss gyümölcsökkel.
A tortalapnak teljesen ki kell hűlnie, mielőtt rákened a krémet, különben a krém megolvad. A gyümölcsöket szeleteld fel vékonyan, hogy könnyen lehessen szeletelni a tortát.
Helyezd a tortát hűtőbe legalább 3 órára, hogy a krém megdermedjen. Tálalás előtt szeleteld fel.
A tortát legalább 3 órára, de inkább egy éjszakára tedd hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen. Tálalás előtt érdemes a tortát kivenni a hűtőből 15-20 percre, hogy könnyebben lehessen szeletelni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.